Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport #4 från Brödåkra maj 2010

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

 

Dagarna flyter fram I angenämt tempo. Jag har märkt att jag har lite tid att ta igen, hemma i stan sover jag aldeles för få timmar. Det brukar normalt bli så där fem timmar per natt. Här i Brödåkra har det de första nätterna blivit åtta-åtta och en halv timme utan problem. Bilden ovan är utsikten från min sovplats, lite skillnad mot Dalagatan hemma.



Min värd Christer har rätt långa arbetsdagar nu när det är högsäsong för Arnes Blommor i Påarp där han jobbar, han drar iväg vid åtta tiden och kommer hem först vid sju halv åtta på kvällen. När jag vilat i kapp mig lite skall jag nog klara av lite tidiga uppstigningar med lite morgon "kök" snack också.


 


Christers kompis Håkan kom över i går kväll för att ”ljuga” lite och kolla på hockey. Många ämnen blev det allt från bilprovning till bilder till ungdommar till arbete och lite om livets djävligheter och orättvisor i övrigt.


Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE Fotoillustration.


Jag har jobbat vidare lite på en av bilderna jag hade med i går. Med sitt digitala trollspö kan man bli sin egen konstnär om man har lust. Topaz pluggarna har hjälpt till en hel del. Klicka upp!

LX3 bilden.

 

 

Lite ögongodis!

Michael Wolf, många fina olika projekt. Börja med hans Transparent City till exempel!

Kevin Cooleys ”night for night” gillar jag starkt, men det finns massor av annat ögongodis på hans site också.  


Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Life goes on…

/Bernt

 

 

Inlagt 2010-05-19 13:25 | Läst 3231 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag tyckte väl att Vasaparken såg märkligt skånsk ut...
Svar från kreatören 2010-05-20 09:45
Allt är bara en dröm...
Det brukar vara tystare på landet.
Man sover oftast bättre då.
När vi har gäster, dom får man väcka liksom.
"Vad tyst de e här" brukar dom säga när dom vaknat! :)
/B
Svar från kreatören 2010-05-20 09:56
Så är det, tyst alltså. Hemma har man morrontrafiken som kör igång strax efter sju plus bussar och ambulanser spring i porten m.m. Här i Brödåkra passerar det bara ett par bilar om dagen plus en och annan traktor. Och man vaknar till fågelkvitter...
Själv sover jag nog aldrig mindre än 8 timmar, ofta 9. De e så gött att få frossa lite i sömn. Har du laptopen med eller gör du bildbearbetning på en dator på plats? Det är lite kul med alla effekter man kan ta fram i ett foto, men jag tycker att det är väldigt sällan man har användning för det. Det är ju bara vid en första ytlig blick som en sådan bild ser "målad" ut. I verkligheten är den mycket plattare än en äkta målning.
Svar från kreatören 2010-05-20 10:12
Jo laptopen har jag med mig och uppkopplad är jag med min kompis mobila bredband.
Och du har rätt i att man i sitt normala bildarbete sällan har nytta av effekt pluggarna. Men några som jag arbetar med i mina bilder är Topaz Detailer och Denoise, men då mycket försiktigt.
Det har blivit ett litet skrivfel i texten under bilden på Christer, hans arbetsgivare heter naturligtvis Arnes Blommor och ligger i Påarp. Länken funkar!
Det funkar inte för mig just nu att redigera och varför vet jag inte, får kolla på min lap i morgon.