Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport nr 6 från Brödåkra maj 2011.

Mina kamrater här i Brödåkra är också i allra högsta grad konst, bild och fotointresserade. Lite olika verktyg har vi. Christer har en Canon 350D, Gustav en Nikon D60 och Håkan är värst med sin Canon 5D mark II. Jag tar de flesta bilderna härnere med min LX3:a men har också med mig min Canon 50D.

Vi har alla också lite olika arbetsätt när det kommer till bildbehandlingen. Christer och Gustav gör för det mesta bara de vanliga sakerna, färgkorr lite nivåer och kurvor och ibland konvertering till svartvitt. Håkan gillar att dra i spakarna lite extra ibland precis som jag gör.

 Så här olika kan våra bilder bli när vi (som övningsuppgift) arbetar fram samma bildfil till svartvitt.

 

Utgångsfilen.

Annars då...

När idéerna tryter kan man alltid luska runt lite lite i konsthistorien. Foto: Ellen Kooi.

"Christina’s world" det mycket välkända verket av Andrew Wyeth från 1948. The Museum of Modern Art, New York.

Brödåkra då…


Det är inte lätt för Christer att hålla maskrosorna borta från sin gräsmatta när hans grannäga ser ut så här.

Annars så flyter mina stilla dagar I Brödåkra på i lagom tempo. Bara en och annan traktor som ibland stör tystnaden. Lite svalare väder i dag, knappt 13+ och en och annan lätt regnskur.

Nu är det hockey som gäller på P4 för här ute på landet har vi inte TV3.

Klart-slut från Brödåkra…

/Bernt

 

Inlagt 2011-05-13 16:53 | Läst 3431 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det var ett kul experiment med de tre konverteringarna! Jag blev givetvis tvungen att pröva själv, fast jag behåller förstås det resultatet för mig själv (i datorns recycling bin :-)).

Kvinnor som kravlar runt i åkrarna är en alldeles egen genre. Den kan sannolikt varieras i det oändliga. Synd att det inte går att göra pengar på maskrosodling, de verkar så lättodlade! Men vad sjutton är det för maskin som traktorn drar? Alla möjliga idéer dyker upp, den ena vildare än den andra. Nej, jag går bet på att gissa!