Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport nr 7 från Brödåkra maj 2011.

Lite vilande från bloggningen ett antal dagar, och vad har då hänt under tiden i Brödåkra by med omnejd under tiden.

I fredags tex traskade vi över gatan till Christer granne Krister (som har tv3) för att äta en bit, pressa ner några pilsner och kolla på hockeyn. 

Kristers hund högg på en citron så hans öron skrynklade sig.

De e fint på landet.

På lördagen tyckte vi att det behövdes lite bot och bättring och vi bestämde oss för att ta en tur till Herrevads kloster norr Ljungbyhed, som Christer  åkt förbi vid något tidigare tillfälle.

Nu blev det inget besök i klostret från elvahundratalet eftersom klosterområdet var stängt för renovering. Efter en kortpromenad i området utanför drog vi vidare mot nya mål.

Efter en kortare biltur hamnade vi vid Forsmöllan (i närheten av Klippan) och där tog vi en liten tur längs forsen upp mot kraftverket.

 Christer bränner ner några bilder på kortet.

Vi mötte också en fotograf som var ute och jagade Kungsfiskaren som det tydligen skall finnas gott om längs Forsmöllaforsen.

Fotografen som tydligen bodde i trakten berättade att han varit här när det varit full fart i forsen och vattnet varit över den stora stenen till höger.

Vi gick också stigen över Forsmöllans kraftverksdamm.

Denna unga spralliga dam satt och kursade jordgubbar där vi parkerat bilen.

Sen skildes vi åt och Håkan drog hem till Ödåkra medans Christer och jag åkte och veckohandlade innan vi återvände till Brödåkra by.

Klart-slut från Brödåkra…

/Bernt

 

 

Inlagt 2011-05-17 12:13 | Läst 3300 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Första bilden är väldigt snyggt exponerat. Med gradvis ljussättning på de tre personerna. Antar att vovven inte gick på den där citronen igen, eller? :-) Trevliga rapporter från Brödåkra.
Hyfsat varmt och trevligt tycks det vara också. Men inte kan väl jordgubbarna vara lokalt odlade på friland? Köpte ni några? Här har också färska jordgubbar börjat dyka upp, men de kommer från USA.