Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Morgonpigg?

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Tre mornar i rad har jag nu vaknat på exakt samma klockslag 03.43. Man blir ju minst sagt lite fundersam över hur det kan komma sig. Nu är det så har jag märkt att med min stigande ålder så behöver jag inte alls lika många timmars sömn som tidigare, men varför vaknar jag på samma klockslag...? Bilden tagen något senare (04.11) när jag var ute i köket och fixade dagens första kaffe.

 

No words...

 

 


 

Trevlig helg önskar

/Bernt

 

Inlagt 2009-12-18 09:31 | Läst 5438 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det en sak som slår mig, men det verkar inte som det slår andra, dom som är litet yngre alltså...!? ;)
Jag menar, det borde väl vara ett allmänintresse det här med pensionärer liksom...?
Om man tänker litet framåt....
För min misstanke e att dom också blir pensionärer en gång, dom som e litet yngre nu.....eller!?

Hur som helst, den tiden den sorgen, man får väl i alla fall önska dom lycka till!
:)
När jag ser det här på en som arbetat hela livet, för det tror jag du har så känner jag som är arbetslös att det blir tufft när man inte ens har möjlighet att arbeta ihop någon pension alls. Det är ett ämne man skjuter på framtiden..... mvh Morgan Larm
Fin bild, Bernt. Och trevlig helg, du med.
Hej Bernt!

E inte pensionär än men visst borde det vara av intresse för alla att veta att pensionen kommer att räcka åt alla.

Den som har skor sig...på andras bekostnad.

Var hittade du bilden på top level guys?

Trevlig helg önskar,

Daniel
Jag råkade ut för samma fenomen en gång, vaknade samma tidiga klockslag varje morgon. Det visade sig vara grannens väckarklocka! Jag kom på det en morgon när han troligen försov sig, för den morgonen stod den och tjöt länge...
Jag har börjat sova med öronproppar, man sover mycket bättre då.

Kanonbild!
Ahahahaha, rolig serie. Humor!

--Angelica
En eller ett par gånger i veckan brygger jag kaffe ung vid samma tid som du gjorde i morse. Jag har definitivt inte vaknat av mig själv, klockan har väckt mig för att jag skall till Göteborg (från Stockholm). Har ännu inte kommit på att ta fram kameran vid den tiden. Det tidigaste har varit när jag kommit till Centralen vid ca 05.40.
Jag tycker synd om dem som arbetar i företag som fungerar såsom din teckning visar. Skulle nog själv fundera allvarligt på att byta arbetsgivare.
För oss som är pensionärer eller nära pension är det en svår brytningstid nu med omställning från kollektivt finansierad pension till individuell. Eftersom det var kollektiv pension när vi arbetade så hade vi ingen anledning att pensionsspara individuellt.
Ännu värre är det för dem som inte har något jobb.
Problemet är inte att det är någon "dom" som ställt till med detta, det har vi gjort själva med den politiska majoritet vi valt. Merparten av de som arbetar har ju valt att det skall vara så här.
Nu till något roligare - fantastisk bild som vanligt - jag tränar och tränar för att försöka åstadkomma samma kvalitet.
Fotografering = Livskvalitet
God Jul
Morgonpass för en del, nattpass för andra ;)
Tjusig bild, om du ser någon med skynke när du går upp så behöver det inte vara ett spöke ;)

Jag tror och hoppas innerligt att denna "vara sin egen lyckas smed tid" snart nått vägs ände. Om man inte kan kombinera kollektivet med det individuella är man nog född i fel kropp så att säga. Då borde man vara katt eller nått i stället.

Det värsta är att det framställs som någon naturlag detta att alla måste jobba mer samtidigt som det finns färre jobb!? Så länge det inte finns brist på varor är det helt och hållet ett fördelningsproblem, tänk om våra politiker kunde inse detta. Då skulle alla behöva jobba mindre med bibehållen standard. Med dagens tänk kommer bara den som trycker på startknappen att få betalt när hela skiten är automatiserat ;)

Ha en bra helg!

-affe
Jo det är ju bra, ta pengarna ifrån pensionärerna som slitit och byggt upp välfärdssamhället bara...
Man blir ju mörkrädd.
Ska bli spännande att se hur det ser ut om 30 år när jag når den ålder då jag borde få tillsvidaresemester...
"Tyvärr, du får inte gå vid 65, du har 15år kvar..."

Ha en trevlig helg!
Rickard
Den sista bilden var faktiskt totalt klockren! Skrattar... Tack för den.

Det här med att vakna tidigt och på samma klockslag... Kan inte ge något råd faktiskt. Än mindre förklaring. =)

/ Alex
Hej i vintermörkret.
Har du inte hört talas om "vargtimmen"? Vargtimmen kallas den tid före gryningen som infaller ungefär 03.00 - 05.00 och då kroppens aktivitet är som lägst. Blodets halt av hormonet melatonin är som högst, kroppstemperaturen och blodtrycket sjunker till dygnets lägsta nivåer och ämnesomsättningen går ner
Vargtimmen är nattens sista timmar på dygnet, precis innan dagsljuset återvänder. I folktron är vargtimmen dygnets svåraste timmar. Det påstås att det föds fler barn under dessa timmar än på resten utav dygnet. Likaså sägs det att fler också dör under dessa timmar. Vidare tror man att det är under dessa timmar vi plågas utav våra värsta mardrömmar, och att den sömnlöse vid samma tidpunkt upplever svår ångest.
Vad tror du om det????
Ha en nICE weekend!!!