Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Pieter ten Hoopen original

Bilden är visserligen inte så stor 53 x 75 mm...men ändå. Så nu har man en originalbild av PtH!  Fick med mig den i fredags från hans utställning på Fotomässan.


För nästan fyrtio år sedan

Den här lite stapplande programförklaringen skrev jag på en bild av mig själv när jag var tjugosju år (1969). Tycker att den stämmer rätt bra på mig fortfarande, och självporträtt hade jag börjat med redan då.



Namn: Bernt Carlzon
Yrke: Kreatör
Ålder: 27
Utbildning: Folkskola 8 år
Tryckeribranschen 8 år
Fotoskola 3 år

Kreativ filisofi:
En bild är ingenting märkvärdigt. En bild är ett språk med vilket man uttrycker, informerar och uppmanar.
När jag gör en bild är den ett meddelande från mig till alla som vill titta på den och till mig själv. Att jag väljer bilden och inte ordet som uttrycksmedel beror på att bilden har vissa kvalitativa egenskaper som skiljer den från ordet. Bilden har t.ex. en större direkthet och överskådlighet och den är friare gentemot den klassiska logiken som helt styr vårt tal och skriftspråk.
När jag gör bilder känner jag en frihet där det blir möjligt att uttrycka mina upplevelser av vår tid.
Jag kan inte göra det med ord.

 

16 november 1970 



Så har jag delat ut en av mina orkidébilder igen. Den här gången var det min dotters tur, och så här glad blev hon över presenten på sin trettioåttaårsdag (firad en dag i förväg).
Större bild i färg på orkidén finns här !

Den 16 november 1944 utkom tabloidtidningen Expressen med sitt första nummer, och därmed inleddes utvecklingen av den moderna riksspridda svenska kvällstidningen, på gott och ont.

Nu återstår det 45 dagar av 2008.

Hare gott därute i cyberspace...

Inlagt 2008-11-16 03:18 | Läst 8252 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver