Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Snabbesök på Ellens plus lite annat…

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

I vanliga fall brukar jag promenera upp till Söder och Ellenträffarna men i går var jag lite sent ute så det blev tuben från Odenplan. Så här ser det ut på Odenplan just nu där dom håller på med arbetet för den nya Citybanan, pendeltågsbanan som skall ta en sväng förbi oss i Vasastan på väg söderut.


Jag var i dag tvungen att köpa en ny förköpsremsa på  Pressbyrån i T-banan på vägen eftersom min gamla var fulltecknad. Min dotter brukar kalla det "skämsremsa". När jag är i kiosken brukar jag kolla lite på foto, konst och designtidningar , räknade till 24 olika fotodidningar i hyllan. De flesta numera om digital foto.


Efter kioskbesöket tog jag tuben till Slussen för att därifrån promenera upp till Ellens. På vägen dit upptäckte jag ett litet offentligt konstverk som missat alla de gånger jag  gått upp till Hornsgatspuckeln.

 


Träffen på Ellens var som vanligt trevlig och där avhandlades som vanligt allt mellan himmel och jord och ljudnivån var rätt hög mellan varven.


Micke hade för dagen ”påsat” sin onödigt skarpa 35:a och i stället hängt på en 15 mm på sin tysk. Här kollar han in Olle J:s tysk också den med en 15 mm.

 

Bengan hade gjort en provutskrift på en av sina bilder hos Fotokungen i 30 x 45 format och jag tror han var nöjd med resultatet. Jag tyckte också den såg helt ok ut.



Dimman hade slagit till när jag gick över Slussen på hemvägen och som vanligt var det en hel del människor på väg hem efter dagens arbete.



När jag kom hem tog jag mig en rackabajsare och bläddrade lite i Black&White Magazine som jag köpt tidigare på dagen. Bland annat fanns det ett reportage om glamour fotografen George Hurrell. Många stiliga porträtt på ens ungdoms matinéidoler.


”If George Hurrell can make my horse look as beautiful as the most handsome man in America, then everyone should be using George Hurrell as their photographer.”-Ramon Novarro 1929.

 

 


Och i dag har vi gått in i april, det känns prima!

/Bernt

 

Inlagt 2010-04-01 11:54 | Läst 5136 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Aj då.... .nu förstår jag vad du menar med röran på Odenplan. Nåja, det va väl inte så vackert innan heller. Let's hope for the best....

Och rackarns vad jag ser "glad" ut då.... Trots att det va så trevligt. Nåja... sitter jag och håller mig i kragen nästa gång så vet du varför.... :) Och även jag hittade lite anonyma konsverk där på puckeln..... Skall trycka in min bild i min blogg från igår.

//Peter
Svar från kreatören 2010-04-01 14:31
Det är tredje gången nu sen jag flyttade hit för ca femton år sedan som dom gör om på Odenplan, och inte blir det bättre. Träd och annan grönska plus bänkar att sitta på verkar bannlysta numera i stan...
/Bernt
Gillar verkligen din blogg! Kul att läsa dina små personliga berättelser och se på dina utsökta bilder...Tackar! / Lena E
Svar från kreatören 2010-04-01 14:05
Tack Lena! Jag suger åt mig allt som en tvättsvamp..!
De där tidningshyllorna är förrädiska...
Man kanske skulle köpa den där B & W nån gång.

Den här gången var det min tysk Micke klämde på. :-)
Svar från kreatören 2010-04-01 14:00
Många "tyskar" var det runt bordet! Nu är det fixat..:o(
Vad söta glamourbilderna från 1940-talet är! Inga sexsmockor, utan sensuellt och förföriskt. Det var bättre förr! :-D

I alla fall var Odenplan bättre förr, med spårvagnarna.