Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Sommarsemester

Det låter kanske lite konstigt att börja tala om sommarsemester redan nu. Men har man en stuga i svenska fjällvärlden och inte har egen bil måste man planera saker och ting rätt noga i förväg. Så det brukar vi starta med i början på mars. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om vi skall bygga/renovera någonting på stugen så måste vi beställa allt material i förväg. I år måste jag tex mura om några av de översta lagren på skorstenen, och det är rätt jobbigt att släpa med sig bruk på tåg och buss. En ny modernare TV tänkte vi också skaffa oss i år, den gamla lilla (tjockTV) burken är säkert 20 år och den fungerar dessutom inte längre nu när också fjällvärlden blivit digital.

I år blir det trettionde året i rad som vi firar vår semester i stugan på Viksjövallen i Ljungdalen och vi brukar stanna där i fyra/fem veckor.
Resan brukar normalt gå med nattåg från Stockholm (23.00) till Östersund och då är man framme ca 07.00, sen är det buss mot Ljungdalen som gäller och den avgår vid 14-tiden och efter byte i Svenstavik brukar vi vara framme i Ljungdalen vid 18-tiden. Hos våra vänner i ICA-affären handlar vi sedan mat och annat nödvändigt för ca 10 dagar (Gudrun som driver ICA affären håller öppet lite längre bara för oss när vi kommer) och sen tar vi taxi upp till Viksjövallen och därifrån är det ca 1 km att gå fram till stugan. Det brukar bli två vändor för mig annan allt är på plats och då är klockan runt 20.00, och då brukar vi göra varsin tunnbrödsrulle med rökt röding.
...därefter börjar semestern!


Och i år drar vi upp till fjälls veckan före midsommar och kommer kanske kanske att stanna till andra veckan i augusti om vi märker att det kommer att bli ett bra hjortronår. Jag har ju ständig semester numera.  Min livskamrat som arbetar som sköterska på ett äldreboende kommer också att ha möjlighet till långledigt i år eftersom verksamheten där kommer att läggas ner till sommaren. Hon kommer att få lön ett år frammåt och har inte bestämt ännu vad hon skall göra. Sen beror det lite på väder och vind också hur länge vi stannar...och lite på tillgången på pengar också.

Ljungdalens Centrum 

Vi har just kommit fram till att i år tar vi ett tåg som går mitt på dagen istället, och ligger över en natt på något trevligt pensionat i Östersund innan vi drar upp till fjälls....

Välkommen till Ljungdalsfjällen

Trevlig Helg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2008-03-07 16:14 | Läst 16336 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det låter UNDERBART!
Härliga bilder oxå.
Förstår att man måste planera i god tid.
/Mvh Annika