Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Svartvit vårpromenad på Djurgården.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

I går eftermiddag tog min fru och jag buss nr 47 som går här utanför oss här på Dalagatan till Waldemarsudde. Sen gick vi runt Djurgården i det halvdisiga aprilvädret. Sen Strandvägen tillbaka till city och hem igen, Tre och en halv timma tog promenaden med en kortare paus vid Rosendals Trädgårdar.

 

 

 

Trots det behagliga vädret var det ganska folktomt ute på Djurgårdsvägarna.

Ölen smakade i alla fall utmärkt när vi kom hem.

 

 

Det var ju söndag igår fast det var måndag. Eftersom jag avslutat mitt liv på arbetsmarknaden så har helgerna inte samma betydelse längre. Jag var dessutom arbetslös i fyra och ett halvt år innan jag bestämmde mig för att gå i pension. Det gjorde att jag fick en bra mjukstart innan pensioneringen. Min lite mer skapande fotografering kom igång igen efter att ha gått på sparlåga i flera decennier. Till att börja med lite försiktigt med analog fotografering och skanning men sen när jag skaffade min första digitalare (G5:an) kom fotograferingen och bildskapandet igång ordentligt igen.

 

Skannad 24x30 kopia. Leica/21 mm Tri-X. Bilden från slutet på 60-talet.

 

Skannad APS-kopia, Canon Ixus analog. Observatoriekullen, Sthlm.

 

En av mina tidiga helt digitala bilder Canon G5. Regnväder på Söderåsen, Skåne.

 

 

.

Morgonens fikabok.

 

 

Resa genom ensamheten av Plura Jonsson.

– Jag har aldrig fattat det där med det privata. Vi är ju alla skapta ungefär likadana, samma drömmar, samma behov och drivkrafter.

 

Plura Jonsson låtskrivare och frontfigur i gruppen Eldkvarn som bildades redan1971. Boken innehåller texter från hans tidigare så uppmärksammade blogg, ”Svart blogg”.Och en hel del om hans livsresa, anektoter från turnelivet med Eldkvarn och tillblivelsen av albummet ”Svart blogg”. Köpt på antikvariat för 50 spänn.

 

 

"Digital Photography allows us just not to capture memories but it also allows us to create them".

 

Ha en bra vecka!

/Bernt

 

 

Inlagt 2009-04-14 09:10 | Läst 5337 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Känner igen helgproblemet på nå't sätt! ;)
Fast jag har "upplevt ledigheten" innan jag blev "Passionär" för när jag "arbetade" som gympalärare och skidlärare så hade jag långa ledigheter, jag kunde planera det så! :)
Så jag hade tränat innan alltså! :)
/B
Ps. Hinner du komma över till Ellens i morgon?