EXPONERAT/ Första mötet med en gatufotograf

Jag var inte gammal, en liten knatte bara, på promenad  i stan med min far. En bit framför oss såg jag en man med någon slags låda på ett stativ. När vi kom fram till honom stoppade han oss,  dök in med huvudet under ett skynke, höll på med något i lådan och efter en liten stund kom han fram igen med bilder på mig och min far.

Igår när jag tittade i ett fotoalbum från mina föräldrar hittade jag bilderna, de hade hamnat mellan ett par sidor som blivit hopklistrade. Jag mindes promenaden och hur fascinerad jag blev när jag såg bilderna som mannen trollade fram ur sin låda. Kanske var det redan där som mitt intresse för fotografi föddes. Nåväl, det kan man bara spekulera i men fotograferat har jag gjort ända sedan tonåren, både på gatan och i andra miljöer.  

Mina bilder vill jag naturligtvis gärna visa upp. Nu håller jag på att ta fram bilder till en utställning tillsammans med mina fotokompisar Alf Johansson, Göran Tonström och Per-Erik Åström, fyra fotografer.se Utställningen blir på Galleri Korn, Hornsgatan 147, den 17 - 23 februari. Välkommen då.

/Krister

Inlagt 2017-01-12 10:35 | Läst 1412 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag kommer till vernissagen ;-)
Jag tittar också förbi!
Svar från Krille-K 2017-01-13 15:43
Kul att du kommer Bernt.
/Krister
Fixar troligen inte vernissagen, men kommer veckan därpå!
Svar från Krille-K 2017-01-13 15:44
Du är välkommen när du än kommer Per.
/Krister
Skulle jag vilja se som älskar gå på utställningar men för långt..
Skall ni kanske tänka på vandringsutställningar till oss på landet.
Minns du verkligen när bilderna togs .
Mycket sevärda bilder du visar.
Gun-Inger
Svar från Krille-K 2017-01-13 15:48
Visst vore det kul att komma ut i landet och ha utställningar. Tyvärr är det ju så att varje utställning kostar en del så det blir nog för stora kostnader.
Roligt att du gillar mina bilder.
/Krister
Gun-Inger Arvidsson 2017-01-13 16:11
Du har bilder som intresserar mig liksom dina kollegor...Gia
Hej Krister. När jag ser de här tre bilderna undrar man om det är slumpen eller skicklighet.Som gör slutresultatet bra.
Bild nr 1. känns att den krockar lite med bakgrunden, Flickan på språng ut till vänster i bild samt.störande moment bakom din far..
Bild nr 2 Känns något renare eftersom flickan i bakgrunden inte krockar lika hårt, med lilla "Krille". Men den elegante mannens bakgrund( Bil) känns inte helt ok. och dessutom störande bakom din pappa.
Bild nr 3. Känns ren ,bra gatufoto. Med flickan i bakgrunden, kanske på väg i någon form av hoppa hage steg.
Elegante mannen till höger spatserar med renare bakgrund,, samt för övrigt kvinnorna där borta på väg mot fotografen Plötsligt flera händelser i en bild.. Riktigt kul att se de små detaljerna som gör en bild bättre för mig.
/ Bengt