EXPONERAT

EXPONERAT/ Att skilja sig från mängden

Stockholmarna är idag världens mest tatuerade folk. Den som utseendemässigt vill skilja sig från mängden gör bäst i att inte låta tatuera sig.

För många år sedan lät jag göra en tatuering på ena armen, hos Doc Forest som hade den första professionella tatueringsstudionen i Sverige. Det här var innan det blev vanligt med tatueringar så jag kände mig lite som en outsider, var inte som alla slipsnissar, man skiljde sig från mängden. När jag blivit äldre och kanske klokare insåg jag att personlighet skapas inte av yttre attribut som tatueringar, det är inre egenskaper som avgör.

Idag när så många vill ha en tatuering har det vuxit upp en mängd tatueringsstudior i Stockholm. I början av förra året började jag ett projekt med porträttbilder av yrkesgrupperna tatuerare och piercare. Annat kom emellan så jag slutförde aldrig projektet men nu har jag bestämt mig för att ta upp det igen. Här är några av bilderna från förra året. 

/Krister 

Postat 2014-01-30 11:54 | Läst 3118 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

EXPONERAT/ Vinnarkameran

En kamera utan sökare, nej det funkar inte för mig. Stå där och titta på en skärm och inte kan man hålla kameran ordentligt heller. Zoom-objektiv, nej fast glugg ska det vara, zoomar gör man med fötterna. Hur många gånger har jag inte sagt det.

Ni som läste mitt förra blogginlägg såg att jag hade turen att vinna en kamera i tävlingen "Älskade Sverige". Strax före jul fick jag kameran, en Olympus  Pen E-PL5.

Den har zoom-objektiv och saknar sökare. Vad gör man då, ja i mitt fall så kunde jag inte låta bli att testa hur det är att fotografera med en typ av kamera som jag aldrig tänkt skaffa. Och det gick bättre än jag trott, det blev lite gatufoto, porträtt och stilleben. Här är några av bilderna:

Vad har jag lärt mig av det här, ja man ska kanske inte vara så kaxig och ha bestämd uppfattning innan man provat på något. Nu kommer inte Olympusen att ersätta min Fuji, jag föredrar fortfarande sökare och fast optik, men jag  kan gott tänka mig att lufta den ibland. 

/Krister

Postat 2014-01-07 12:39 | Läst 2944 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera