Naturtankar

Beskriva MINA Tankar om -NATURFOTO -i ord och bild .

En stund av lycka .

Vad är lycka ? Kanske en underlig frågeställning eftersom lycka kan tolkas på så många olika sett . En del blir kanske lyckliga när dom har lyckats få en pryl dom länge velat ha . Andra kanske är lyckliga när dom är friska och krya . För mej kan nog lycka räknas i mycket små upplevelser . Som denna härliga morgon vid mitt paradis Kalmar-Dämme när jag mötte sländorna som satt i ett så fantastiskt vackert ljus . Min 400-satt på min kamera och jag fick några bilder på dessa fantastiskt vackra individer . Denna lycka och upplevelse räcker länge för mej . Jag tror att vi måste lära oss att inte ställa för höga krav på vad egentligen lycka är . Var och en hittar nog sin lycka om man ger sej tid till att försöka leva ett lyckligt och harmoniskt liv . Ha en skön sommar med många lyckliga stunder önskar Krillan 54 . Ett möte .

Postat 2014-05-27 11:53 | Läst 1165 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Den första sländan .

Tiden var som vanligt mycket tidig . Jag satt vid vårt köksbord och tog en snabbfika . Min Nikon kamera stod och visade upp sej med mitt nya objektiv . En ganska nyinköpt Sigma makro . Satte mej i bilen och gled iväg till paradiset . Hur många gånger har jag inte skrivit om hur fantastiskt Kalmar-Dämme är men det går nog inte och beskriva detta fantastiska våtmarksområde i text och ord . Jag tror att man måste uppleva det själv för att förstå . Kom fram till Dämmet där en fantastisk soluppgång mötte mej . Denna morgon var jag på jakt efter trollsländor . Plötsligt fick jag se den första sländan fastklamrad på ett vass strå . Där satt han och lyste upp vingarna så otroligt vackert i det starka motljuset . trollsländorna är mycket sårbara tidiga mornar . Nattens dagg har gjort deras vingar fuktiga och med fuktiga vingar kan dom inte flyga . Jag fick min Nikon till ögat och ännu en bild blev till . Satte mej ner vid vattensamlingen och bara njöt av solens värmande strålar . Ännu en morgon så underbar och ännu en stund att få rensa huvudet från onyttiga tankar . Jag tror att det är så med oss människor att vi behöver ställen att vara vid och rensa våra tankar . Ha en skön fortsättning på sommaren önskar Krillan 54 . Den första sländan .

Postat 2014-05-25 09:06 | Läst 1100 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Hägring .

Vissa mornar förstår man inte varför man får möta det vilda på nära håll . Som vanligt denna vackra morgon vandrade jag vid Kalmar-Dämmes nejder . Gick rundan jag brukar göra och fick se en massa hägrar i luften . Gick vidare i mina tankar och satte mej på en soffa som står så härligt placerad vid en vattensamling . Här vid vattensamlingen har jag sett den skygga hägern många mornar . men som vanligt brukar hägrarna lyfta innan man hinner ta några bilder . Men döm om min förvåning när jag satte mej på soffan så stod det något och spanade i vassen . Där i det vackra morgonljuset stod en häger och spanade efter föda . Min Nikonkamera kom till ögat och motorn fick gå på högvarv . Det blev fyra fem bilder innan hägern fick nog av mej och gled iväg på sina mäktiga vingar . Jag blev sittande en lång stund efter detta fantastiska möte och njöt av stundens lycka . Ha en skön vecka kära fotovänner önskar Krillan 54 .Ännu ett fantastiskt möte .

Postat 2014-05-04 08:18 | Läst 1115 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera