Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Stjärtmes

Några bilder fotade vid en fågelmatning, det har rapporterats besök av stjärtmesar där några dagar så målet var att få lite bilder på dom :)

Vi fick besök av 7-8 stycken under några omgångar, hade turen att få dom sittandes med perfekt bakgrund under 2-3 sekunder viket gav några bra bilder :)

.

När väl stjärtmesen bestämmer sig för att flyga iväg så går det undan, blir en rolig effekt när man fotar en stjärtmes mitt i lyftet med slutare på 1/100 sek :)

.

.

.

.

Hade en trevlig ekorre som också ville vara med på bild :)

.

Klia, klia, klia :)

/Fredrik

Inlagt 2020-02-08 15:00 | Läst 5862 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fina sötingar här..och flygblurret blev ju extra läckert..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Mr_North 2020-02-09 21:06
Tack så mycket Gunte :)
Ja det blev en häftig effekt när den lyfte så snabbt :)
Mvh
Fredrik
Stjärtmesen har en förmåga att dyka upp från ingenstans och sedan försvinna lika plötsligt. Men ofta kommer dom tillbaks flera gånger.
Sten
Svar från Mr_North 2020-02-09 21:07
Ja dom gör väldigt korta besök men som du säger så brukar dom komma tillbaka flera gånger :)
Mvh
Fredrik
Snyggt, fina bilder på stjärtmesarna, hade besök av dem för någon månad sedan och de hoppade omkring inne i ett träd, riktigt svårfotograferat. Ekkoren var ju också fin :)
Svar från Mr_North 2020-02-09 21:11
Tack så mycket Peter :)
Dom äter nästan bara från talgbollar vid matningar så ett tips är att ha med sig sådana och hänga dom på ett bra ställe så dom kommer ut från alla grenar :)
Mvh
Fredrik
Riktigt läckra mustiga bilder, gillart skarpt! :)
Svar från Mr_North 2020-02-09 21:12
Tack så mycket Joakim :)
Mvh
Fredrik
Trevligt! Själv har jag inte sett någon Stjärtmes på säkert 3 år nu.. När man kan se deras gula 'ögonbrynstreck' på bild, då brukar bilden vara bra! Fint ljus i bilderna med Stjärtmesen här!
Hälsn!
Svar från Mr_North 2020-02-09 21:16
Tack så mycket Jan :)
Jag har fotat stjärtmes inne i dina områden, det fanns några flockar i Eriksdalslunden när jag var där och letade duvhökar för några år sedan, fick den här bilden då: https://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/385801/3551348.htm
Mvh
Fredrik
ehrsa 2020-02-09 21:31
Kanonfin Stjärtmes där också! Ser man det gula ögonbrynsstrecket ordentligt som där också, då är bilden bra! :-) Det är inte alla som lägger märke till den lilla gula linjen.. För 3 eller 4 vintrar sen då hade jag Stjärtmesar här under hela vintern, när jag än gick ut så fans dom där.. den dess har ingen visat sig här! Men så där är det, det 'svänger' rejält i naturen, tur är nog det.. Det blir sällan enformigt och tråkigt!
Hälsn!
Åh, vilka fina bilder! Jag råkade hitta fågelmatningarna och stjärtmesarna förra helgen. Sedan dess har jag desperat hoppats på sol och ljus en dag när jag inte har något annat bokat så jag kan komma tillbaka, med bättre utrustning och utan hundarna.
Svar från Mr_North 2020-02-09 21:18
Tack så mycket Susan :)
Hoppas du får se dom när det är lite bättre ljus :)
Mvh
Fredrik
Jättefina bilder på stjärtmesen och ekorren!
Bild nr 2 platsar definitivt i tråden om den mest fotograferade fågeln, suddmesen ;)
//Anders
Svar från Mr_North 2020-02-09 21:19
Tack så mycket Anders :)
Ja jag får kanske lägga in den i den tråden :)
Mvh
Fredrik