Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Lite bilder från helgen som var 17-19/7 2020

Lite bilder från helgen som varit.

På fredagen 17/7 åkte jag efter jobbet till sjön Fysingen i Rosersberg, kom på att jag inte varit där sedan april 2018.

Hörde att det fanns lite backsvalor som höll till vid en elledning där, har nog inte fotat backsvalor förut, som alla andra svalor så är dom snabba rackare också :)

.

.

.

Gott om tornseglare som susade förbi i full fart runt en lada.

.

.

En tornfalks hane flög förbi och kollade in sina ungar som flög ut ur holken på ladan i närheten för några veckor sedan, nu håller dom till i närheten och väntar på mat från föräldrarna.

.

Lördagen 18/7 2020

Åkte tillbaka till dom 3 unga duvhöks hanarna jag fotade förra helgen, hade hoppats på lite mer action som jag fick förra helgen, inte för att jag trodde jag skulle få se en hök med en ekorre som byte igen men i alla fall något men efter 6 timmars väntan och inte en enda matöverlämning så fick jag ge upp, fick med mig lite bilder i alla fall :)

Gillar bilden nedan då höken "fluffat" upp fjädrarna vilket ser lite annorlunda ut, sen gillar jag dom hjärtformade mönstren på ena sidan av bröstet :)

.

Ute på flygande äventyr, duvhöken tittar uppåt, det är en av bröderna som flyger där, dom flög upp ganska högt upp och jag kunde se dom jaga varandra högt över skogen :)

.

Inne i skogen fanns det en liten glänta, typ 15m bred 25m lång vilket vore ett perfekt ställe att få bilder på en flygande duvhök  :)
Jag satte mig i ena kortändan av gläntan och då hade jag en av hökarna i tallen rakt ovanför mig, efter över 1 timmes väntan så drar höken neråt in i skogen, jag hör hur han flyttar sig hela tiden i utkanten av gläntan då han sätter sig en stund och gör tiggande läten.

Till slut kommer han inflygande från vänster och gör en u-sväng mitt i skogsgläntan och svänger upp fint så jag får bilden nedan, i love it when a plan comes together :)

.

En hök satte sig med lite trevlig inramning, fotad med minimal glugg bland löven för att få fri sikt :)

.

Hittade en svarthätta hona, tror nog det är första jag fått fota :)

.

När jag satt och väntade på en duvhök så dök en Silverstreckad pärlemorfjäril upp på några tistlar där jag satt, passade på att ta några bilder, vågade inte ändra så mycket på inställningarna som jag hade i väntan på att duvhöken skulle flyga + att det inte var inget solljus just där fjärilen var så det blev lite väl högt iso (1600) på bilderna men det blev helt ok ändå :)

.

.

.

Söndag 19/7 2020

Hade stora planer, tänkte åka till en annan duvhöks häckning med chans på flygande unga duvhökar, klockan var ställd på 04:00.

Klockan ringer och jag känner bara nääää det blir en vilodag och somnar om ;)

/Fredrik

Inlagt 2020-07-20 09:17 | Läst 4984 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Aldrig hört talats om den svalan men fin var den ju :)

Grattis till de bilderna!

Och duvhöken, wow återigen strålande vackra foton på den :)

Riktigt fin serie här med varierande arter, vackert :)
Svar från Mr_North 2020-07-21 12:23
Tack så mycket Joakim :)
jag tror vi bara har 3 arter av svalor i Sverige, ladusvala, hussvala och backsvala, nu har jag nog bilder på alla :)
Det blir nog inte så mycket mer bilder på duvhökar nu, det borde vara dags för dom att lämna häckningsområdet nu för att klara sig själva, kanske därför det inte kom några matleveranser på 6 timmar, kan vara tecken på att föräldrarna håller på att få dom att klara sig själva nu.
Mvh
Fredrik
Joakim88 2020-07-22 17:57
Okej tack för info ang svalorna :)

Nej vad tråkigt, såg ju fram emot fler och mer duvhöksbilder...
Men det är klart, det är väl så, dags att bli självständiga :)
Alla bilder och flygbilden i alla ära, men första bilden på höken när man ser hjärtana så tydligt är fantastiskt vacker. Verkligen en fin fågel även om man kan bli lite förbaskad på den ibland, men den behöver ju mat den också :-)
ing-marie
Svar från Mr_North 2020-07-21 13:28
Tack så mycket Ing-marie :)
Ja det blev en liten 3D effekt när den "fluffat" upp fjädrarna så där :)
Mvh
Fredrik
Många riktigt fina bilder på olika arter här, det gillas! Är ju svag för Tornseglare.. har dom ju som nära grannar och kan njuta av dom varje dag, senast i förmiddags for dom förbi.. sen kom en skur då försvann dom.. satsar numera på hyfsat nära bilder, men med bakgrund också, gärna en vacker kvällshimmel med lite moln..
Hälsn!
Svar från Mr_North 2020-07-21 13:32
Tack så mycket Jan :)
Ja visst är det kul med tornseglare men jäklar så svårt att hinna med dom.
Inte lätt att hinna med att få en bild när dom ska fylla bilden i sökaren, ännu svårare är nog att få dom med annan bakgrund än blå himmel, flyger dom ner under trädlinjen så tappar kameran fokus direkt.
Ska försöka få lite mer bilder på dom under semestern :)
Mvh
Fredrik
Fina backsvalor och att få två tornseglare på samma bild var ju häftigt. Duvhöken visade upp sej otroligt fint, i synnerhet när den svängde upp och visade hela fjäderdräkten. Praktfullt!
Hälsningar Lena
Svar från Mr_North 2020-07-21 13:35
Tack så mycket Lena :)
Ja dom flög i kapp tornseglarna, tror det var en till tornseglare plus några ladusvalor som hade race runt en lada där jag stod :)
Mvh
Fredrik
Du var väl värd en vilodag. Fina bilder, på allt. Backsvalor ska jag ha i närheten men har inte sett eller fått dem på bild än
Svar från Mr_North 2020-07-21 13:38
Tack så mycket Peter :)
Ja ibland är det skönt att inte behöva göra någonting :)
Backsvalan är fin men jag gillar nog hussvala lite mer med den blåa färgen den har på ovansidan som syns i bra ljus liknande som på ladusvala.
Mvh
Fredrik
Riktigt fina rutor på olika arter..
Mvh/Gunte..
Svar från Mr_North 2020-07-21 13:39
Tackar så mycket Gunte :)
Mvh
Fredrik