Man kan lika gärna ha roligt i väntan på döden, och varför inte fotografera lite emellanåt, och kanske skriva lite också.

Ibland kan nödlösningar vara riktigt ätbara

Idag är det måndag (eller igår var det måndag) och på måndagar har många kaféer på Österlen stängt. I alla fall de vi ville besöka. Efter lite krisöverläggningar inom familjerådet beslutade vi att åka till Hylkegården för att fika. Hylkegården ligger mellan Simrishamn och Skillinge. Där har vi varit flera gånger förut, och jag minns inte att det stället skulle vara speciellt dåligt. Däremot saknade det den där personliga atmosfären som jag så gärna vill ha när jag fikar. Men å andra sidan har den ju försvunnint från mina favoritkaféer så det rätta atmosfären går inte att uppbringa någonstans numer. Efter dagens besök på Hylkegården kunde jag konstatera det jag redan trodde mig veta. Trevlig trädgård med en del mysiga krypin, inte så personligt men vällagade bakverk och smörgåsar. Riktigt bra var bakverken.

På Hylkegården finns också en affär som bygger på det framgångsrika konceptet butiken-på-landet. Där köpte vi inget. Men jag fotograferade.

 

Inlagt 2011-07-19 00:46 | Läst 1817 ggr. | Permalink
Två givna slutsatser:

1. Ska man bo i Sverige så ska det vara Skåne.

2. Ska man bo i Skåne så ska det vara sommar.