Man kan lika gärna ha roligt i väntan på döden, och varför inte fotografera lite emellanåt, och kanske skriva lite också.

Man kanske inte MÅSTE fika jämt. Ibland måste man ju äta också

I onsdags blev det inte mycket med fikandet i familjen. Främst beroende på att vi var uppdelade. Ena halvan av familjen besökte Sofiero och andra halvan var i Helsingör. Det finns inte så mycket trevliga fik i Helsingör, men det finns väldigt goda wienerbröd, vilket också var den primära orsaken till att vi åkte dit. Däremot besökte åt vi middag på en smått legendarisk fransk restaurang i Helsingborg. La Petite. Vi åt middag där även förra året, och det fanns ingen anledning att inte göra om det. Det kan kanske upplevas som ett billigt trick att ha rutiga dukar på en fransk restaurang, och det kan kanske upplevas som ett billigt trick att ha en hovmästare/ägare som bryter på Svenska med Franska i bakgrunden, och det kan kanske upplevas som ett billigt trick att servera god mat, men jag tycker det är OK. Det känns genuint, trevligt och man går därifrån med en behaglig känsla i magen. Yngsta dottern kunde inte låta bli att leka med min kamera medan vi väntade på maten. Leka är verkligen rätta ordet, för hon är inte ett dugg intresserad av foto, men uppenbarligen tycker hon det är kul att ta bilder. Men när bilderna väl är tagna är intresset för bilderna som bortblåst. Men jag måste säga att första och sista bilden som hon har tagit är rätt roliga på sitt sätt. Om hon bara ville skulle hon kunna bli duktig fotograf.

Inlagt 2011-07-15 00:22 | Läst 935 ggr. | Permalink
Håller med, att erbjuda en trivsam miljö och en god och prisvärd mat är ett simpelt sätt för en restaurang att lura av oss våra pengar. Och framgångsrikt, dessutom. Hur någon restauratör kan få för sig att erbjuda trist miljö och trist mat övergår mitt förstånd! Varför driver man då restaurang? Ändå förekommer det oftare än man kunde tro. Hur som helst, i Skåne blir man sällan missnöjd när man går ut och äter. Vi brukar prata om att ifall vi av någon anledning inte kunnat flytta till Canada, så skulle vi i alla fall ha flyttat till Skåne.

Go mad, möe mad, å mad i rättan ti'!
Ja, det är märkligt det där med skånsk matkultur. Dom verkar måna om kvaliteten på ett annat sätt än andra. Nu ska jag ju inte flytta från Stockholmstrakten, men jag vet inte om det är till Skåne eller Bohuslän jag inte ska flytta till.

Och tack för att du påminde mig om det klassiska skånska matcitatet. Det hade jag sånär glömt bort.