Man kan lika gärna ha roligt i väntan på döden, och varför inte fotografera lite emellanåt, och kanske skriva lite också.

Måste man ha en bild av sig själv här på FS?

Ja, det verkar så. Nästan alla medlemmar har en bild, oftast på sig själv. Tror jag i alla fall. Egentligen har man ju ingen aning om profilbilden är på den som lägger in bilder och skriver kommentarer. Men man får väl anta det.

Jag har ingen bild av mig sjäv. Jag har ingen bild av något annat heller. Det är inte för att jag vill vara annonym, utan snarare av ett skäl som egentligen gäller många som håller på med foto.Jag tycker inte om att bli fotograferad. Och så finns det ett skäl till. Jag avskyr ända in i märgen att bli bedömd efter mitt utseende. Och jag avskyr ända in i märgen att bedöma folk efter deras utseende.

Fan, det låter ju som jag tycker jag ser ut som ett miffo, men det tycker jag inte. Men jag är inte speciellt stolt över hur jag ser ut. Däremot är jag stolt över vem jag är. Man säger att utseendet är själens spegel, men det litar jag inte riktigt på.

Förresten, det finns ytterligare ett problem. Jag har ingen bild av mig själv som jag är det minsta nöjd med. Och jag har ingen bra bildidé heller. Får se hur jag gör. Antingen blir det en bild, eller också blir det en bild inte.

Inlagt 2009-12-18 22:02 | Läst 1004 ggr. | Permalink
Inte lätt detta, gillar bättre att stå bakom kameran. Fast jag har en bild på mig själv, där jag lagt textur över samt lekt ytterligare med i photoshop. Men förvånansvärt många har som sagt inga profilbilder här, men om man sedan klickar på deras länkar till externa bloggar kan man hitta folk som har hur många självporträtt som helst, förklara det?
Tänk så här då.. du vill inte visa en bild på dig själv, men du har inga problem med att visa bilder på andra människor i din portfolio. Tycker alla dom människorna om att bli fotograferade eller dömda efter deras utseende?

Självklart så är det inget måste att ha en profilbild på sig själv, men jag har svårt att förstå dubbelmoralen i att inte vilja visa sig själv men gärna exponera andra.

Det är samma sak som i många bloggar jag följer.. inte en endaste bild av bloggaren själv, men bilder på familjen, barnen, farmor och resten av släkten är inga problem att visa ifrån alla möjliga vinklar ifrån kalas, semestrar osv.. men sig själv vill man inte visa. Märklig inställning.
Svar från Hundblues 2009-12-18 23:15
Vad annat kan jag säga än att du har rätt. Jag ska sluta fotografera folk ;)

Näe, det ska jag inte. Men jag ska nog försöka hitta en passande profilbild.
Svar från Hundblues 2009-12-19 09:05
Fast förresten, det är en liten skillnad på de bilder av andra människor jag publicerar här och en profilbild. De bilder av andra människor jag visar kommer bedömningen av de allra flesta att handla om mig som fotograf, inte om motivet. En profilbild bedöms nog inte så mycket efter fotografens förtjänster.
För mig är en bild (av mig eller av någon annan) inte att i någon mening bedöma människan efter utseendet, det är ett väldigt ytligt sett att se saken. Profilbilderna berikar min känsla för vad det är för en person det gäller, och jag saknar den alltid när den inte finns där. Förr avskydde jag bilder av mig själv, men inte nu längre. Bl a sedan jag läst Louise Hays berömda bok "Du kan hela dig själv". Jag tittar på min bild och säger: "Detta är jag. Jag tycker om mig själv och är stolt över mig själv. Vad andra tycker -- om mig eller om min bild -- är deras problem."

En god vän till mig är gammal erfaren porträttfotograf. Han säger att det finns en sak som de flesta avskyr mer än att gå till tandläkaren, och det är att gå till fotografen. Vilka problem vi har med oss själva :-)
Svar från Hundblues 2009-12-19 09:08
Visst är det ytligt, och det är det som stör mig. Men jag håller med dig, profilbilden tillför en massa. Och jag blir också irriterad när den saknas. Då undrar jag vad det är för en skum person som inte törs visa sig.

Jag kan säga att jag tycker om mig själv och är stolt över mig själv, men då avser jag helheten, inte mitt utseende. Nåja, det ska nog ordna sig.