Man kan lika gärna ha roligt i väntan på döden, och varför inte fotografera lite emellanåt, och kanske skriva lite också.

Vad är det för fel på +3 grader, dimma och novembermörker?

När jag kom hem från jobbet möttes jag av en garageuppfart som var helt igensnöad, och det var en stenhård och ganska hög plogsträng ut mot vägen. Det var en minimalt uppsopad gång från garageuppfarten fram till huset. Jag var stelfrusen om fingrarna och öronen. Hur det var med fötterna vet jag inte, för jag kände ingenting.  Måste det vara så här? Vad ör det märkvärdiga med en vit jul? Alla ni som säger att det är så fint med snö på vinten, ni är välkomna hem till mig och skotta snö på min garageuppfart och framför huset. Jag lovar att bjuda på glögg när ni när färdiga

PS Det syns i min profil var jag bor. Ni kan inte missa mitt hus. Det är bara jag som inte har skottat snö. Alla grannarna har som duktiga villaägare skottat undan all snö redan i går.

Inlagt 2009-12-18 21:50 | Läst 871 ggr. | Permalink
Min fru betraktar snö som en personlig förolämpning. Hon rycker ut med snöskotten med ett slags ursinne, fast besluten att besegra snön. Om snöplogen lägger upp en sträng framför infarten törs jag inte tänka på vilka ord som formar sig i hennes tanke :-) Men saken har en fördel (säger egoisten i mig): jag behöver inte skotta själv :-)

Nåja, just nu har jag lite ryggproblem och skottar inte. Men annars tågar jag själv motvilligt ut med en skotte. Bara för att slippa uppleva mig själv som egoist. Att förhandla om att strunta i skottandet (för det regnar bort snart) lyckas för det mesta inte.
Svar från Hundblues 2009-12-19 09:10
Jag har tyvärr ingen dålig rygg att skylla på. (Vilket man nog ska vara väldigt tacksam för.) Dåligt samvete funkar inte i vår familj. Antingen skottar jag eller så blir det inte skottat. Oftast. Eftersom vi får gäster i morgon har jag nog inget val idag. Det blir till att ta fram snöskoveln och ge sig på eländet.