Man kan lika gärna ha roligt i väntan på döden, och varför inte fotografera lite emellanåt, och kanske skriva lite också.

Varför kommer de inte när jag ringer?

Och varför kommenterar de inte när jag publicerar? Jag har publicerat en massa bilder och inte fått en enda kommentar. Då undrar jag; är bilderna så dåliga att det inte ens är någon idé att kommentera? Det är inge bra, för det är väl då jag verkilgen behöver kommentarer. Eller är bilderna bara ointressanta och berör inte batraktaren? (Det är väl i viss mån samma sak som att de är dåliga, men de kan ju vara dåliga på andra sätt också.) I alla fall är jag frustrerad på grund av frånvaron av kommentarer. Jag kanske får göra som Pastor jansson i monologen vars inledning jag stulit till rubrik för detta inlägg, jag får åka till Paris och slå runt på Sacré-Cœur för där lär det i alla fall finnas intressanta motiv.

Inlagt 2008-08-30 14:00 | Läst 2214 ggr. | Permalink
Va? Du har ju fått 8 kommentarer på dina bilder...
Svar från Hundblues 2008-08-30 23:41
Ja, det kanske inte är så dåligt. Jag kanske har för höga förväntningar.
Min personliga åsikt är att det beror på att FS har haft en stor medlemsökning de senaste åren. Innan var det färre medlemmar och det var lättare att lära känna varandra. Känner man varandra, ökar viljan att ge kommentarer. Bildflödet var också lägre, vilket gjorde att ny bilder låg betydligt längre kvar, vilket ökade chansen till kommentarer.

Ett större bildflöde, gör att bilden ligger kvar i flödet av nya bilder betydligt kortare. Många bilder ökar också risken att de liknar varandra.

Tyvärr drabbar det nybörjare extra hårt, tror att det är bättre att gå med i en fotoklubb om man vill utvecklas genom kommentarer. Mest för att man kan vara en liten grupp som känner varandra.

Tycker inte att du tar dåliga bilder. Det är bara att kämpa på.

/Gunnar
Äh, häng inte läpp. Tänk på hur många bilder det publiceras varje dag i Bildkritik. Det är inte många som får kommentarer. Vad känner du själv inför alla andras bilder?
Gunnar Eriksson beskriver problematiken bra i sin kommentar. Bildkommentarer det fick man för flera år sedan känns det som. Jag fick ett antal bildkommentarer på en bild för nån vecka sedan. Det verkar som om jag måste ha träffat precis rätt i publiceringstidpunkt :-)
Kör på men var lite självkritisk. ( borde jag själv vara också) Kritikpoolerna är bra ändå för man kan lära och inspireras. Bäst tycker jag att Galleri FS är som inspiration.
Svar från Hundblues 2008-08-30 23:44
OK, jag förstår. Men det var ju så att mina första bilder jag publicerade fick jag en massa kommentarer på. Men det kanske var "nybörjartur".
Hur är det, kommenterar du själv?
Det där brukar hänga ihop, skriver du egna kommentarer på andras bilder så brukar det ge återverkningar i form av kommentarer på ens egna bilder.
Den som fått en kommentar blir nyfiken och klickar med all säkerhet in på din profil och dina bilder och du blir sedd i det stora bildflödet här på fotosidan.
Så ge och få brukar vara receptet.
Inte bara vänta sig att få.
Svar från Hundblues 2008-08-30 23:47
Vad roligt att du ställer just den frågan :)
Jag kan nämligen med gott samvete säga att jag har lämnat fler kommentarer än jag fått. Men jag kanske har gjort det "felet" att kommentera bilder som berör mig, vilket inte alls är detsamma som bilder som är nypublicerade. Det har inneburit att jag lämnat kommentarer på bilder vars fotograf inte varit inloggad på väldigt lång tid.
HA! Jag visste det. Eller jag kände i alla fall på mig att detta blogginlägg skulle ge ytterligare några kommentarer. Jag vet, det var ett fult knep, men det funkade. Men av kommentarerna ovan förstår jag att jag kanske har lite för höga förhoppningar när det gäller kommentarer. OCh jag hänger inte läpp. Jag gnetar vidare, både med fotograferande, bloggandet och publicerandet av bilder.