Berättelser om mina fotoäventyr

exponerat nyårslöfte

Vintern lyser med sin frånvaro, åtminstone här på västgöta-slätta i Saleby, vart är den jag vill ha vinter! Allt blir så mkt ljusare och trevligare när det är snö.

Ca -10 grader, klart solsken med blå himmel det vill jag ha, men än så länge får vi västgötar trösta oss med lite sol.

Jag måste erkänna att jag inte har varit så aktiv med kameran detta året, jag har inte haft så stor inspiration som för ca 2 år sedan då jag fortfarande gick naturfoto-utbildningen men å andra sidan så har jag ju prioriterat min kampsportsträning, jobb, frugans och mitt bröllop i augusti vilket blev succé. Man kan ju inte alltid vara ute med kameran, en måste vila ochså både från jobb och träning, kanske har jag detta året inte prioriterat kameran, utan valt lite viktigare saker, även om kameran (nästan) alltid följer med i bilen.

Min svärfar sade på bröllopet att "sluta inte ta bilder" och det har jag inte gjort, bara tagit en paus kan man väl säga. Men nu är det dags att ändra på det.

Så nästa år tänker jag starta upp ett litet projekt.

Jag kallar det Projekt Nystart: En trädgård i förändring (vår egen trädgård)

  • 52 veckor - 1 bild/vecka.
  • olika tider på dygnet, morgon, kväll etc.
  • bild från samma vinkel & placering med stativ (kanske ifrån två olika ställen)
  • blogga på fs efter varje bild är tagen

Sedan vid 2015 års slut ska jag klippa ihop det till ett litet bildspel.

Vad säger ni om det, låter det som ett bra nyårslöfte att exponera igång kameran med? :)

Inlagt 2014-12-21 11:58 | Läst 471 ggr. | Permalink
Jag tycker att det låter som en bra idé. Har själv gjort något liknande men jag var inte konsekvent, vilket jag beklagar. Jag tog bilder över den del av trädgården, som syns från vårt sovrumsfönster, vilket dels gav en bra översikt och dels var lätt att genomföra, eftersom jag snabbt kunde ta bilder när ljuset/vädret var som bäst.
Lycka till!
Eva