** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Lenhults fotoblogg

Berättelser om mina fotoäventyr

Björnarnas rike

Vid två tillfällen har jag fått besöka björnarna i Kuhmo, det första med utbildningen på Ålands FHSKs naturfotolinjen & den andra gången med Axxells naturfotoutbildning "NAFO". Båda utbildningarna drivs av naturfotografen Andy Horner.

Kuhmo ligger i Finland och det är fotografen Lassi Rautiainen som anordnar safaris med fotografering ifrån gömslen som ligger nära den ryska gränsen i den finska vildmarken. Djuren matas fram med t.ex lax så du har god chans att få se björn, varg, örn, korp m.m.

Stugan som vi bodde i.


Du får spendera ett ca ½ dygn i gömslet, på eftermiddagen packar du kameraväskan, matsäck, sovsäck m.m. och och beger dig till gömslet, stannar över natt och åker tillbaka nästa morgon till stugan för frukost och vila, samt att kolla på bilderna.

Det är ett fantastiskt skådespel att få se björn i vilt tillstånd, att höra dom ryta över myren på en sen kväll går inte att beskrivas, det måste upplevas.

Ett av björngömslena i den finska vildmarken.

Första gången i gömslet så hade våran grupp extremt tur, inte bara hade jag hyrt mig ett Nikon 500 F4, vi fick även se ett tiotal björnar, några vargar och även kungsörnar..allt detta fick jag uppleva på min 30-årsdag, snacka om födelsedagspresent :)

Björnen Herko, tagit med Nikon 500 f4.


Året därefter, blev det en favorit i repris, då jag hade hoppat på Axxels utbildning NAFO. Den här gången fick vi bättre förutsättningar, vi kom lagon till den finska sensommaren, 25 grader varmt och fina kvällar med härligt varmt ljus. Och dessutom fick jag glädjen att hyra en av Nikons stora teleobjektiv, nämligen 400 F 2,8. Otroligt brutalt och grymt objektiv..och tungt. Första dygnet fick vi turen att få sitta nere vid sjön och det dröjde inte länge förrän första björnen dök upp.

Och andra dygnet fick vi mer tur, då kom det vi väntat på, utöver björnarna..varg!

vargen i gläntan som gav mig tredje pris på vårgårda naturfotofestival 2012

För att kort sammanfatta dessa två besök, så finns det bara ett ord, Fantastiskt!

Ta chansen någon att besöka ett björngömsle, det är en oförglömlig upplevelse.

Må ljuset vara med er//Lenhult

Postat 2014-03-20 11:11 | Läst 895 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Välkommen till premiären

Japp, som titeln lyder så är ni hjärtligt välkomna till premiären på min blogg.

jag tänkte dela med mig av mina fotoäventyr, både nya och gamla, stora som små.

Jag har varit medlem på FS ett bra tag, men det tog lång tid innan jag blev guldmedlem, men det har jag inte ångrat, speciellt när portfoliosidan ser snyggare ut än min förra hemsida och dessutom är billigare i pris, så är man rätt så nöjd :)

Som ni kanske läst på min profil så är jag västgöte, boendes ute på "schlätta" i Saleby.

Hem ljuva hem

Hem, ljuva hem.

min sambo och hennes häst

Min kära sambo och hennes häst Atos.

Chefen i huset, katten Mulle.

Mitt intresse för naturfotografi har tagit mig världen runt, från norden till afrika, fått uppleva många fina naturupplevelser med kameran, vänner och sambon. 

Mitt fotograferande är på hobbynivå än så länge, det vore en dröm att få arbeta med foto på heltid, som t.ex min idol Mattias Klum. 

Vad jobbar jag med då, undrar ni, jo jag är personlig assistent, där jag hjälper en handikappad man med hans dagliga sysslor, ett arbete som jag trivs väldigt bra med.

Det var allt för denna gång, nästa inlägg kommer handla om något av mina äventyr.

Må ljuset vara med er//Lenhult

Postat 2014-03-15 23:16 | Läst 754 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera