Spontana tankar som inte är förutbestämda.

De är de finaste jag vet.........................

I går snöade det hela morgonen. Påskafton med snö men det blev fort tö. Jag längtade så till "min" fårhage som ligger i en liten skog inte långt från där jag bor.

Marken var så vacker. Det var snön som gjorde att mossans mjukhet syntes mer.

Det som jag längtade efter var att se om fåren fått fler lamm. De är bland  de finaste jag vet. Dessa ulliga mjuka  små "barn" som troget går efter sin mamma.

När lammen blir större kommer de nära mig. I går gick de så långt ifrån mig. Fem lamm var där.Två tackor har inte lammat ännu.

Det var en av de kallaste dagarna i vinter. Det blåste tillika. Jag kallar det Skåneväder för här är så mycket fukt i luften så det känns mycket kallare än när jag är uppåt landet.

Gun-Inger som önskar fortsatt fin helg på er alla.

Inlagt 2012-04-08 22:04 | Läst 2273 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Så söta det små liven. Ja, det har verkligen varit helt sjukt kallt väder i påsk.
Hej på dig. Visst är det lite trist för alla som arbetar när helgen blir på detta viset. Jag som tillhör ledighetskommittén
drabbas inte på samma vis.
Ha det ändå bra
Gun-Inger Visst är de ljuvliga de små liven.
Ooh vilka härliga bilder. Jag tänker nu på fåren som jag förlöste för ett år sedan. När jag ser dina fina bilder längtar jag ut till naturen. Ha en underbar fortsättning på helgen. MVH Anita
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-04-08 23:12
Menar du det att du varit barnmorska till sådana små lamm. Vilken upplevelse det måste vara.

Jag är lyckligt lottad som har denna lilla skog samt fårhagen inom gångavstånd. Det är kommunen som ser till att fåren mår väl. De vill inte ha något i pressen om detta eftersom där ett år vara några sadister som gjorde djuren illa. Visst är det hemskt.
En dag till på helgen hoppas den blir varmare.
Sov gott
Gun-Inger
aos56 2012-04-09 04:05
Hej Gun-Inger. Visst var jag barnmorska den gången. Du kan läsa om den på min blogg Fånga dagen April2011 och dagen 122 där berättade jag om händelsen med lammet. Helt otroligt var det och att det gick bra med mamman .Lammet som jag trog ut var död tyvärr... mamman fick inte ut den och till slut så orkade hon inte mera, hon bara log där och ville inte hjälpa till.. så när hon fick värk då slet jag istället... vid hennes andra värk ...med all kraft jag hade trog jag ut den döda lilla lammet .....strax efter kom nästa lamm och de var i livet underbart!! Du förstår vilken upplevelse.
Hoppas att du sover gott just nu...
MVH Anita
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-04-09 22:21
Jag skall absolut läsa om denna din dag. Något som inte alla får vara med om. Min man är född på skånska slätten där mina svärföräldrar hade lantgård. De hade inte lamm men väl kor. Då kunde samma sak hända har han berättat.
Hälsningar
Gun-Inger
Vilka små sötnosar! Jag önskar även dig en fortsatt fin helg med många vårtecken och sol!
//Ewa
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-04-09 22:19
Jag måste i veckan gå dit igen. Har hört att morötter tycker de om.

Inte blev det sol så jag har inte varit ute i dag vilket jag ångrar nu. Jag håller på att ta bort bilder från mina album men tycker det känns tryggt ha en del där.

Jag har avpublicerat många. Allt tar sin tid. Sedan har jag börjat lägga bilder i tre olika gallerier genom Facebook. Jag tycker det känns mysigt även om jag inte har så stor chans få bilder med.

I morgon börjar ny vecka.
Hälsar
Gun-Inger
De små krabaterna är inte gamla ... ack så ljuvliga!
Ha de gott
Monica
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-04-09 22:22
Jag tror att de var födda i samma vecka jag var där. Måste nu gå dit ofta för det ger mig så mycket harmoni som vi alla behöver denna kalla vår.

Hoppas det går bra med dina valpar.
Hälsningar
Gun-Inger