Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Hur kan en vask ge nostalgi..............så är det och så var det.........

Jag kan förstå att många undrar hur en zinkvask kan ge mig nostalgiska känslor. Det är för när vi var nygifta hade vi enbart en zinkvask samt kallt vatten i vår första lägenhet i Malmö. En gaslåga på en spis samt fyra våningar ner på gården utedass.

Frihetskänslan att det var vårt eget gör att jag aldrig kan glömma denna lägenhet.

Bilden är tagen då vi besökte lägenheten i det fantastiska huset som hade ägts av den mycket förmögna mannen. Gaudi hade inrett denna. Det syntes på alla detaljer som var så mjukt runda.

Han designade möbler också. Här är barnstolen med de vackra inläggen.

Jag är född vid en symaskin minns inte om det var en Singer. Min mor sydde alla kläder till sig och oss två barn. En nödvändighet efter krigsslutet. Mina tankar går i denna stund med tacksamhet till mor som tvingade mig att lära mig sy bland annat kläder.

Det var nog inte många förunnat i Barcelona i början på 1900-talet att ha eget badrum. Jag har varit så lyckligt lottad från jag var sju år. Vi bodde i en lägenhet med badrum i.

Jag slapp därför följa med i stadens badhus. På den tiden var det inte så stora som de är nu för tiden.

Jag avslutar kvällens skrivande med att visa denna bild från ett av fönstren. De underbara broderade gardinerna var en sevärdhet i sig.

God natt alla mina vänner som vill titta på mina Barcelonabilder.

Gun-Inger

Inlagt 2012-06-07 00:09 | Läst 2562 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Min farmor som bodde i Finland som jag besökte varje sommar i min barndom hade utedass tom 1979. När vi var där tvagade vi oss i bastun med regnvatten som hon sparade. Härliga bilder!. Jag besökte en gammal arbetskamrat som flyttat till lägenhet ( säkert byggd på 70 talet) häromdagen. Det var så trivsamt. Gammalt kök och jag kände mig så välkommen. Hörde idag på radion att de sk eternithusen bör k-märkas. Finns inte så många kvar längre och den rådande inredningtrenden håller på att ta bort vårt kulturarv. Vi svenskar är så himla förändringsbenägna:
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-06-25 23:32
Du skrev precis det som jag tänker på så ofta. Varför skall vi byta kök när vi har ett som fungerar samt vi tycker mycket om. Visserligen från 1965 när vi byggde vårt hus. Nu är 60 tal poppis igen till och med Perstopsplattan.

Detta med utedass har sin charm när man varit med om det. Flugorna som surrade och ofta trevliga bilder på väggarna.

Visst är det mysigt i många av de äldre lägenheterna där är ibland kvar kakelugn. Detta med eternithus hoppas jag verkligen skall behållas några i varje kommun. Mysigt du skrev just om detta för jag har tänkt så många gånger att vi i Sverige skall hela tiden förändra allt.

Vi har ett barnbarn som är mycket miljövänlig. Han kan inte förstå att det skall finnas så mycket att välja på. Han tycker vi kunde tanka såväl flytande tvål som diskmedel istället för alla dess förpackningar som finns. Han har massor med andra bra förslag till glädje för oss.

Ha det gott än det regnar
Gun-Inger
Dina bilder är lite som att gå tillbaka i tiden och det känns rätt så bra.......Hm...börjar jag bli gammal??
Marianne
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-06-25 23:36
Nostalgi kommer mer och mer med åren har jag också märkt mycket av. Därför var det med en särskild känsla inom mig att få se allt detta som vi hade när vi var nygifta.
Hoppas du har det bra
Gun-Inger
Härlig berättelse och lika härliga bilder!
Kram!
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-06-25 23:37
Alltid lika glad när du kikar in på mina bilder och läser mina ord.
Kramis
Gun-Inger