Fler Kanadabilder

Var i Kanada igen nu i september och tog såklart en massa bilder. Har lagt upp dem i albumet med det något fantasilösa namnet Rocky Mountains re-revisited. Jag hade tänkt mig kyliga höstdagar i bergen och värme på prärien, men det blev tvärtom. Hade som mest 32 grader uppe i bergen och när vi lämnade dem och åkte ut på prärien var det snö och 2 grader. Blir inte alltid som man har tänkt sig...

Inga björnar såg vi i Banff, men nere i Waterton formligen kryllade det av dem. 40 små nallar såg vi - på fem dagar! Besökte även Royal Tyrrell Museum of Paleontology vilket var jättehäftigt för mig som var besatt av dinosaurier som liten och ville bli "dinosaurieutgrävare". Kanada är verkligen ett fantastiskt land, där finns så otroligt mycket varierad natur. Något jag speciellt kommer att sakna är de helt fantastiska stjärnhimlarna. Något liknande har jag nog bara sett på Hawaii, om ens där. Är alldeles för mycket ljusföroreningar här hemma (södra Sverige alltså).

Nu så ska jag väl lyckas få hit lite bilder också. Jo, det lyckades!

Här är Lake Louise en varm och solig dag.

Försökte mig på HDR-bilder, men det är svårt... Lyckas inte riktigt få bort den där HDR-känslan. Här är Moraine Lake i alla fall och sedan Morant's Curve. Väntade förgäves på tåget. Hade tänkt ut en riktigt avancerad plan för hur jag skulle klippa ihop flera exponeringar och på så sätt få en bild av tåget med perfekt bakgrund, men ja, det kom ju aldrig så;)

Hade även tänkt ta en nattbild vid Moraine Lake, men vågade mig inte upp på the Rockpile (med tanke på björnar) så fick ta bilden nerifrån. Dessutom hann det bli lite väl ljust ute. Men jag tycker det är kul att se hur platsen skiftar i takt med dygnet!

Exempel på vacker stjärnhimmel:

Liten björn:

Och så från dinosauriemuseet;)

Inlagt 2013-10-04 22:09 | Läst 6141 ggr. | Permalink
Så många fina bilder. Det märks att du tagit dig tid att fånga landskapet :) /Frode
Svar från Mánadís 2013-10-05 08:21
Tack, vad roligt att höra! Jo, nu har jag ju redan varit på många av platserna där så då blir det lite lättare att veta när man ska vara var.
Varför lägger du inte upp några bilder i bloggen?....
Hälsningar Lena
Svar från Mánadís 2013-10-05 08:22
Jag försökte, men det gick inte och klockan blev lite för mycket;) Hade nog lite för stora filer tror jag. Men ska försöka slänga in någon idag, ser ju så tråkigt ut utan bilder.