** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Skottland

Efter att ha kämpat klart med skolan och B-uppsatsen för terminen så bar det av en vecka till Skottland. En vecka är väldigt kort tid att vara där och eftersom vi gjorde en rundtur körde vi mycket och det blev alltså inte så mycket fina bilder tagna. Däremot en hel del vanliga turistbilder. Jag hade egentligen velat vara uppe sent på kvällen och tidiga mornar och fota i det vackra ljuset, men det funkar inte riktigt i praktiken när man har så kort tid på varje plats. Men jag blev stormförtjust i Skottland (precis som jag trott innan). Jag ser det som att vi fick en bra överblick över landet och nästa gång (för det blir garanterat en nästa gång - ska bara spara ihop pengarna först) så kan man välja en plats att stanna längre på och koncentrera sig på att fota.

Vädret var helt otroligt! Vi hade förberett oss på regn och kallt och hade inte packat några shorts ens - smart. Det visade sig att det blev jättevarmt och sammanlagt regnade det nog ungefär 2 minuter på hela resan och då är det nästan att ta i. Lite mulet var det ibland, men större delen av tiden sken solen. Jag blev till och med solbränd! Och på Isle of Skye var det torka och vattenransonering!

Vem hade kunnat tro att vi skulle få det här vädret nästan hela resan? Det här är alldeles utanför Spean Bridge, vid ett underbart "utsiktsställe".

Och det här är strax utanför Glencoe.

Vi gjorde så att vi flög till Edinburgh, hyrde bil där och körde till Glencoe där vi bodde på ett litet B&B i 3 nätter inne i den lilla byn. Passade på att klättra upp på en liten bergstopp, se Glen Etive och promenera upp till Signal Rock genom skogen. Glencoe var fantastiskt och jag vill verkligen åka dit en höst för att bara fotografera. Vi åkte också på en liten utflykt till Fort William och the Glenfinnan Monument.

Glen Etive, eller Etive Mhór tror jag själva toppen heter.

Efter Glencoe gick färden vidare till Isle of Skye. Vi åkte upp till Fort Augustus och sen vidare en liten bit längs med Loch Ness innan vi svängde av mot Skye. Vårt lilla B&B låg långt ute vid blåsiga Elgol eller Världens Ände som jag döpte det till. Det låg otroligt vackert och landskapet var verkligen vilt.

I det lilla vita huset bodde vi, hos en trevlig, gammal dam. Stället hette Cnoc Bàn och kan varmt rekommenderas! Finns en jättemysig liten fiskrestaurang ett par hundra meter bort också.

På Skye bodde vi i 2 nätter och på den heldag vi hade körde vi till Dunvegan Castle, promenerade till Coral Beach, besökte Portree och tittade som snabbast på Old Man of Storr. Det var långa sträckor att köra och jag är förvånad över att vi hann med så pass mycket ändå. Det enda vi inte hann se på Skye var Neist Point, så den tar vi nästa gång. Jag vill dit på kvällen!

Coral Beach. Här hade det varit fint att fota på kvällen...

Från Isle of Skye körde vi via Achnasheen (vi hann inte ta svängen via Torridon tyvärr) och Inverness till Aviemore i Cairngorms National Park. Vi bodde även där på B&B, ett litet hus med fantastisk utsikt över de snöklädda bergen.

Nästa dag körde vi ner till Roslin Village ca 20 min söder om Edinburgh där vi bodde sista natten. Säga vad man vill om Da Vinci-koden, men jag är tacksam att jag läste den för annars hade vi aldrig hittat den här underbara lilla byn. Vi kom fram tidigt så vi spenderade eftermiddagen och kvällen i Edinburgh som var en väldigt trevlig stad. Jag älskar allt det gamla, historiska.

Och vad är ett besök i Edinburgh utan en tur i de hemsökta underjordiska valven!

Sista dagen tog vi en tidig morgonpromenad i  Roslin och naturligtvis besökte vi Rosslyn Chapel var jättespännande.

Tidig morgon i Roslin.

Det var ett underbart land och där fanns allt som jag tycker om; vilda, vackra landskap, hur mycket historiska platser som helst, vackra gamla hus, trevliga människor, gaeliskan... Jag saknar det redan!

Postat 2010-07-13 10:46 | Läst 2988 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera