** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
"Hjärtats tankar & funderingar"

Redan två bröllopsfotograferingar inbokade...

Min firma har inte ens kommit igång, men jag har redan två bröllopsfotograferingar inbokade! Känns både roligt och pirrigt. Man har ju ett väldigt stort ansvar när man fotograferar en sådan speciell händelse. Jag som inte har tagit ett enda kort med min systemkamera på flera veckor!!! Måste nog ta fram den och öva lite.

En fråga till Er som är duktiga på att fotografera inomhus (som i en kyrka till exempel) vad brukar Ni ha för inställningar på kameran? Berätta gärna!

Kram Milla

Foto: Camilla Thieme

Inlagt 2013-05-15 16:51 | Läst 3622 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
det ser du när du kommer in i kyrkan hur du bör ställa in,lycka till med fotograferandet.mvh ronny
Svar från Trullan 2013-05-15 21:47
Det tror Du... ;o) Tack Ronny.
Med vänlig hälsning Milla
Generellt är det mörkt i kyrkor, så att vrida upp ISO brukar man få göra. På Canon 50D och 5DMKll är det fullt möjligt med ISO 2000. Antar din 550D, klarar nått liknande. Sedan så ljusstarka gluggar du har.
Svar från Trullan 2013-05-15 21:46
Tack Per, Du kanske vill följa med? :o)
Med vänlig hälsning Milla
Otten 2013-05-15 21:59
Ja det vore kul.
Ta gärna stöd eller kanske enbensstativ o snåla inte med exponeringarna, o glöm inte extrabatterier. LO
Svar från Trullan 2013-05-15 21:45
Japp, stativet och extrabatterier skall med
och jag skall ta MASSOR med foton! ;o)
Med vänlig hälsning Milla
Jag har fotograferat rätt många bröllop. Vissa präster gillar inte att man plåtar under ceremonin, andra bryr sig inte. Oftast får inte blixt användas, så ISO måste ställas på 400, 800 eller 1600. Det beror ju på hur ljust det är i kyrkan. Prata med prästen om fotograferingen i god tid före ceremonin, helst någon dag innan.
Oftast anvisas Du på en plats i kyrkan. När det officiella bröllopsfoto utomhus skall tas före eller efter ceremonin vore det bra om en väninna tlll bruden kan assistera under fotograferingen med att bättra på sminket och att klänningen gör sig bra. Fota gärna detta officiella foto före ceremonin på annan plats, om det finns tid. Efteråt brukar bruden ha ris i håret och frisyren är påverkad av släktens och gästernas kramande.
Ta med en stor svart paraply ifall det skulle regna. Eller ha en skyddad plats i reserv.
Ta med reservkamera om Du har. Ladda batterierna. Vid solsken fotografera gärna med blixt mot solen. Blixten tar bort skuggorna i ansiktet. Blixten gör klänningen och håret lysande.
Om möjligt, testar allt detta gärna med en statist eller med brudparet några dagar före bröllopet. På så sätt vänjer brudparet sig vid Din kamera.

Lycka till!
Wolfgang
Vad roligt med bröllopsfotografering. Besök gärna kyrkan innan om möjlighet finns och prata med prästen. Vissa präster tillåter att man cikulerar andra inte. Passa på att rör dig mellan sångerna, det blir mindre störningsmoment då. Använd gärna två kameror, ett med vidvinkel och ett med tele. Då spar man tid och missar inget. Att fotografera inne i kyrka är ett svårt moment med ljusa fönster och mörka utrymmen. Se till att ha laddade batterier. Byt gärna minneskort några gånger i fall det värsta skulle inträffa.
Se hur andra har fotograferat och få inspiration där.
Lycka till