"Hjärtats tankar & funderingar"

SEMESTER UTAN SYSTEMKAMERA!

För ett par veckor sedan var jag och min man på semester på Gran Canaria. Innan vi åkte funderade jag länge och väl och kom fram till att jag skulle lämna systemkameran hemma (min man lika så). Det kändes väldigt konstigt, men jag prioriterade ledighet och avkoppling framför "jakten på den perfekta bilden".

Måndagen den 17/2 bar det iväg till varma och soliga Gran Canaria/Playa del Cura och det barnfria hotellet Sunprime Riviera Beach. Eftersom vi inte hade med oss vår hund Pepsi hade vi bokat endast en vecka semester (istället för två eller tre, som vi brukar). Det visade sig dock bli ganska lagom, då vi båda längtade gränslöst efter lilla Pepsi (och fågeln Kickan förstås).

Vi hann med sol, bad (både i poolen och i havet) djurpark (Palmitos Park, med bland annat rovfågeluppvisning och delfinshow), shopping, två rundor golf (Meloneras Golf samt Salobre Golf, Marko spelade och jag körde golfbilen), Go-kart, två snabbesök till Las Palmas, SPA-behandlingar på hotellet, besök till Maspalomas, Puerto Rico, Playa Inglés med mera.

Här nedan följer ett antal bilder jag tog med kompaktkameran (någon kamera var jag ändå tvungen att ta med mig, hihi). Hoppas Ni gillar dem. Lite udda var duschen som fanns i vardagsrummet på hotellrummet... (Någon som bott på samma hotell)?

Brukar Du ta med Dig systemkameran på semestern? Berätta gärna! OBS! Hade vi åkt till exempelvis Västindien, då hade systemkameran garanterat fått följa med!

Kram Milla

Foto: Marko Thieme

Foto: "Gokartbanan på Gran Canaria"

Foto: Camilla Thieme OBS! Kompaktkamera

Inlagt 2014-03-04 14:15 | Läst 2658 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tycker det blev fina resebilder från er resa även om stora kameran fick vara hemma! Jag brukar inte släpa med mig för stora kameror på sådana resor heller utan en smidig en. Ha det gott!
Svar från Trullan 2014-03-04 14:27
Tackar Dan :o)
Jo, med dagens teknik fixar de "små" kamerorna en hel del ;o)
Ha det gott!
Med vänlig hälsning Milla
"Innan vi åkte funderade jag länge och väl och kom fram till att jag skulle lämna systemkameran hemma (min man lika så)."

Vilket var svårast att lämna hemma kameran eller mannen?

Förra våren reste jag till solen och d fock en kompakt duga, dock blev jag lite väl frustrerad av skärpedjupet, har nu skaffat en lite bättre kompakt med Aps sensor och det är kanon.
Svar från Trullan 2014-03-14 08:13
Kameran... ;o)

//Milla
Fina bilder blev det som visar att det är fotografen mer än kameran. Jag brukar oxå vara försiktig med att ta med storkameran på resa
Svar från Trullan 2014-03-14 08:14
Tack Annelie :o)
//Milla
Mycket fina bilder. Själv vet jag inte hur det upplevs med en kompaktkamera i stället för systemkamera. Kan tycka att ibland känns det otympligt med en tung systmkamera. Har dock aldrig varit till ett typiskt semestermål. Mina semestrar går ofta till någon gammal skog.
Sten
Svar från Trullan 2014-03-14 08:11
Det kan säkert vara mysigt att semestra i någon "gammal skog" också :o) Där är det nog bra att ha med sig systemkameran :o)
Med vänlig hälsning Milla
Tycker du fick till kanonbilder ändå, så att kameran inte var med gjorde nog inget. Men jag skulle aldrig åka nånstans utan min klump...
Ha det så bra!
Kram!
Svar från Trullan 2014-03-14 08:09
Tack Heléne :o)
Nästa gång planerar jag att ta med systemkameran.
Ha det bra själv.
Kram Milla
Jag har enbart en kompaktkamera som är mycket bra.
Det är trots allt detta att ha sinne för att komponera bilder som är det viktigaste om man inte skall sälja bilder eller måste ha de extra stora för tryck.
Härlig resa jag fick göra denna kväll.
Jag har fördärvat ryggen genom alla tunga kameror och stativ vi hade i fjällen.
Natti natti
Gun-Inger
Svar från Trullan 2014-03-14 08:08
Vad har Du för kompaktkamera?
Tråkigt att Du förstört ryggen... (Jag vet precis vad Du menar)!
Kramar till Dig.
/Milla
Hääärligt med semester! Åh vad jag längtar bort! Ni ser ut att ha haft et mysigt :-) Kraaaam!
Svar från Trullan 2014-03-14 08:07
Japp, det var UNDERBART! :o)
Vi hade en TOPPENSEMESTER!
Kramar Milla