** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Gatufotograf

Den fulländade fiskaren

The Complete Angler är en gammal klassiker. Skriven av Isac Walton på 1600-talet. I boken finner man goda råd om fiske. Men också poetiska och filosofiska betraktelser om naturen. 

En vy med tre grabbar som fiskar i Eskilstunaån. Med jämna mellanrum gjorde de uppehåll i fisket för att kolla sina mobiler. Undrar vad Walton hade tänkt om detta. 1600-talet var en hemsk tid i England - krig, pest och oroligheter. Han behövde sitt fiske för att fly omvärlden.

Själv gillar jag fiske för att fly vardagen och gå in i en annan värld. Avkoppling.

Kanske fel tänkt. Kanske man ska montera sin mobil på fiskespöt för att inte missa nåt. Alltid uppkopplad.  The complete angler. 

Inlagt 2021-05-12 08:20 | Läst 681 ggr. | Permalink
Fiske är en av de högsta formerna av avkoppling. Men då ska man inte vara uppkopplad.
Svar från Nisse Larsson 2021-05-12 16:02
Givetvis håller jag helt med. Tyvärr har jag sålt båten och utrustningen ligger oanvänd på vinden. Hälsningar NL
Hej Nils-Erik.
Kloka ord och lämpligt foto som illustration.
Det har gått många, många år sedan min fiskeperiod slutade - tyvärr. Jag donerade all min ABU-utrustning till min svärsons bror, som var en mycket hängiven och entusiastisk sportfiskare. Det var därför trevligt att se hans entusiasm för "gåvan".
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Nisse Larsson 2021-05-12 16:04
Tyvärr är min fiskeperiod också på hyllan. Fiskegrejorna ligger på vinden och väntar på att användas. Roligt att höra att du hade svenska fiskegrejor. ABU är bäst. Hälsar NL