Gatufotograf

Glad mor med barn och batteri

Märklig rubrik kanske.

I vår har jag noterat flera glada människor med nya elcyklar. Inte så mycket motion kanske. En stunds vistelse i friska luften kanske piggar upp.

Lätt att hitta parkeringsplats i alla fall om man inte är rädd för att få cykeln stulen.  Tycks vara lätt att koppla loss batteriet under pakethållaren och ta det med. Kanske det avskräcker en del tjuvar. 

Nya leksaker som kostar statskassa flera miljarder i subventioner. Rätt galet kan jag tycka. Men allt som går på batteri är jättebra anser dom har makten. 

Inlagt 2021-05-17 09:59 | Läst 1244 ggr. | Permalink
Elcyklar är ett stort hyckleri. Är de så miljömedvetna kan de gott köpa den utan subventioner. Men då skulle de väl inte köpa en.
Svar från Nisse Larsson 2021-05-17 17:57
Visst finns det fördelar med cyklarna ändå. De är behändiga för de som pendlar till jobbet - man behöver inte anlända svettig och med andan i halsen. Hälsar NL
Hej,
Cykel är jättebra, så länge du själv är motorn. Det skall vara speciella orsak till hjälp av el. Om man har stor last eller börjar bli till åldern kan det va ok med hjälp av el.
Ha det väl
Bob
Svar från Nisse Larsson 2021-05-17 17:59
Har bekanta som har elcykel. De är äldre och har lite handikapp. Funkar perfekt för dem att uträtta ärenden med eller göra utflykter med. Hälsar NL
Hej Nils-Erik
Rubriken och bilden är bra tycker jag. Att det får ut sådana som kanske inte annars skulle använda cykel som färdmedel i friska luften stämmer nog. Du får så klart tycka vad du vill men du har fel i sak. Bidraget till elcyklar försvann på hösten 2018. Det har inte gått miljarder åt detta.

Men om man lyfter blicken till dagens situation med el- och hybridbilar så håller jag med dig om att alla springer åt samma håll. Men det finns kanske just nu inte några andra vettiga alternativ.

På denna sida från en firma som säljer dessa produkter finns info om detta. Sanningshalten i varje stavelse har jag inte kollat men det får stå för dem. https://bit.ly/3tThcJw

/Mats Larsson
- jo jag har både elcykel och elbil men jag undviker att försöka övertyga alla om dess förträfflighet. Men frågar man mig svarar jag gärna om mina erfarenheter.
Svar från Nisse Larsson 2021-05-17 18:01
Va bra att bidraget till elcykel är borttaget. Både elcyklar och elbilar har en rad fördelar givetvis. Men jag tycker att fordonen inte ska subventioneras. Hälsar NL
Dubbelolle 2021-05-17 18:45
Som sagt, dom subventioneras inte! LO
Hej Nils-Erik.
Nej den overskrift passer da perfekt.
Godt fanget situation.
Mvh. erik.