Gatufotograf

Hurra för elsparkcykel!

Det här med elsparkcyklar har blivit populärt. I Stockholm finns tusentals såna. Och i år kommer det säkert att bli många många fler.

Ofta är dom prydligt uppställda och väntar på att bli använda. Ibland ligger de och skräpar till hinder för alla. Ett problem man borde fixa med stationer där alla sparkcyklar måste hämtas eller lämnas.

Ett par elsparkcyklar prydligt uppställda vid ingången till Gallerian i Stockholm. Praktiskt-

 

Utanför Gallerian. En grupp turister bokar upp sig via sina mobiler för att ge sig ut på upptäcktsfärd. Naturligtvis är elsparkcyklar perfekta för sightseeing.

Visst har de här prylarna sina barnsjukdomar och en del använder dem omdömeslöst.  Jag hoppas det går att lösa. Men väldigt många är kritiska och vill helt förbjuda elsparkcyklar.

Själv har jag aldrig åkt elsparkcykel och kommer nog aldrig att våga. Det går ju inte att kombinera med gatufotografering.

Inlagt 2019-05-10 07:40 | Läst 889 ggr. | Permalink
Tycker att de här elektroniska leksakerna inte borde inte få köras på gångbanor!
Var skall man köra då? Inte alls någonstans! Å tror miljön mår bättre av annat!
Om det här nu va ett miljötänk med de här elcyklarna?
B)
Svar från Nisse Larsson 2019-05-10 09:20
Räknas väl som cyklar. Ska framföras på cykelbanor således. En vacker dag har dom nog konkurrerat ut cyklarna. Allt ska gå på el.
Benganbus 2019-05-10 09:51
Läste ett uttalande från Svenska Kraftnät nyligen, och med den här batteriutvecklingen, så räcker inte "ledningarna " till! Nu e det inte bara de här "leksakerna" som drivs med el, utan det mesta i våra hus också, å så bilar å tåg, å snart kommer båtar å flyg också! :)
Å så skall det tillverkas massor av batterier, i fabriker som drivs av el, förlåt, det va nog fel, fabrikerna drivs av något annat, och innan det blir batterier, så skall det grävas och gruvas efter strategiska jordartsmetallar!
Visst e jag en tråkmåns! :)
De e väl bara å leva för dagen å köra el på alla våra prylar så det ryker på planeten! ;)
Morgondagen den e våra barns!
/B
Svar från Nisse Larsson 2019-05-10 10:33
Glöm inte att våra kameraprylar drivs med batterier också. Fast fotosektorn är nog en försvinnande liten del i elförbrukningen. Den mesta elen i världen skapas av kolkraft. Inte många länder har vatten och kärnkraft som Sverige har.
Som alltid när en ny `fluga´ dyker upp är det lite kul att fota företeelsen. Dock så förstår jag inte att när miljöproblemet står högst på agendan så tillåter vi samtidigt dessa leksaker i trafiken.
Om något år hittar vi detta `Kina-skräp´ i drivor på våra återvinningsstationer.
En gång i tiden var det självklart att stoppa diverse dumheter men nu är vi med i EU.

/Stephan
Svar från Nisse Larsson 2019-05-10 14:01
Jag tror det här är för att stanna i en eller annan form. Snart kanske det går att flyga på dom också. Det vore nåt!