Gatufotograf

Var försiktig att åka buss!

 

På tv är det mycket om faran att åka buss under pandemin. Särskilt i rusningstider. Och framför allt i Stockholm. Allt som händer i Sverige - händer bara i Stockholm. Enligt statliga televisionen.

Men här kommer en beskrivning om bussåkandet i landsorten.

Centrala varningssignalerna intryck. Mitt bussåkande inskränker sig till mitt på dagen. Det underlättas av att kommunen ger oss pensionärer gratis åkande mellan nio och två. Samt hela helgdagar.

Jag placerar mig på tryggt avstånd för alla avstigande när jag ska kliva på. Hoppar in på bussen i stund innan dörrarna går igen. Försöker hitta en isolerad plats så långt ifrån andra resande som möjligt. Sen undviker jag att med händerna röra vid alla handtag och stänger ombord. Det går bra.

När jag vid lunchtid väntade på bussen hem tog jag den här bilden. Bara vi två som klev ombord. När hon steg på där bak så valde jag mittdörrarna. Bara tre andra passagerare fanns ombord. Det kändes betryggande.

Borde väl ta bilen men bussen är enklare.

Inlagt 2020-09-04 13:21 | Läst 861 ggr. | Permalink
Hej N-E Jag gör samma sak, när jag åker buss till Väddö., och även på Tbanan, där man tyvärr ibland måste hålla i sigom jag väljer en enskild ståplats( g krafter), men lite handsprit när jag kliver av är rutin.
Fin bild!
/ Bengt H.
Svar från Nisse Larsson 2020-09-04 17:19
Tack Bengt för kommentaren. Enskild ståplats! Finns det sådana? Verkar bra med handsprit i fickan - sånt blir lämnat hemma. /NEL
Hej Nils-Erik.
Det låter som om man beter sig som många på vår tid ålder här i DK. Det krävdes i lördags att man måste ha munskydd när man kör med kollektivtrafik. Under de senaste dagarna har många fall av infektion hittats bland ungdomarna. De två på ditt foto håller åtminstone ett bra avstånd.
Med många vänliga hälsningar från Erik.