Man lever bara en gång...

Försök till gatufoto i Glada Huddik

Jag kan tycka det är svårt att fota okända på stan, så kallad gatufotografering. Dock gillar jag den typen. Idag beslöt jag mig för att börja träna det lite mer...Lättare i annan stad. :-) Tar gärna mot åsikter och tips om denna typ av fotande.




Allt taget med Agfa Isolette och TRI-X, framkallat på toan på Centralen..Nej så klart inte, med Canon 50D å Sigma 24-70 2:8 å konverterat till svartvitt. :-) Och kan känna att med batteripacket och tunga 2:8 är det svårt att vara diskret.

Inlagt 2011-04-02 19:52 | Läst 4632 ggr. | Permalink
Har inga tips att ge, men jag gillar den första bilden. :)
/Anna
Du delar nog den där känslan med många andra, det är lite obekvämt att fota obekanta människor på stan. Bra att börja någonstans där ingen känner en, t.ex. i glada Hudik verkar perfekt! Mest diskret är man nog med en mobilkamera, ingen tittar konstigt alls. Det glada paret i tredje bilden är kul!
Jag skulle tro att Hudiksvall inte är så "infekterat" av gatufotografer som större städer typ Stockholm är och folk är kanske därför lite mer tillmötesgående. Paret på den tredje bilden blir ju t o m glada över att bli plåtade :-).
Min uppfattning är att det är betydligt lättare att fota i stora städer. Ju större desto mer tolerans. Känner att det du visar är en bra början. Allt handlar om träning. Mats - poolvärd i gatufotopoolen.