Mitt liv genom en glugg

Här kan du följa med mig i mina tankar innan, under och efter fototillfället...

Fåglar tillhör majoriteten av mina motiv, men jag gillar adrenalin med...

Förra året när vi besökte Särna lyckades vi även hinna med att fotografera watercross, vilket är bland det roligaste jag fotat om jag ska vara ärlig. Blött men vilken upplevelse. Jag önskar så att vi hade haft möjligheten att fotografera där även i år, men det här med prioriteringar... Men förhoppningsvis fortsätter eldsjälarna med denna tävling så att vi kan dyka upp ett annat år. Att kolla igenom en bildskörd från en motorsport eller något annat med adrenalin ger mig tankar om hur jag ska göra det bättre till nästa tillfälle helt enkelt. 

Att köra vattenskoter är en sak, men en snöskoter på vatten är en helt annan. Här tar det stopp och sekunderna efter är skotern på botten. Men det fanns gott om hjältar som hjälpte till vid dessa tillfällen.

Driftbash är rätt så trevligt med att fotografera. Jag har en regel när det gäller att fota, det är att det ska vara en laglig tillställning. Detta är fotat vid en sådan, hörselkåpor, varselväst och en dusch efter hemkomst är ett måste. Jag gillar sammanhållningen, glädjen och energin vid dessa event.  Sedan är alltid trixet att hitta rätt vinkel och att få en bra känsla i bilden. För mig underlättar det alltid när det är rejält med färg på objektet. 

Jag inser att mer träning behövs för min del men ibland är det tjusningen med. Förutom den gången då jag upplevde en hel skörd som dålig och ärligt talat grinade. 

Jag gillar att fota hela händelsen kring ett event, besökare, fordon osv..

Ibland finner jag tom mest nöje i att fånga allting runt om, mest för att en är sällan ensam med kamera på alla dessa evenemang.

Väntan på att få gå och ut på paintballbanan... (Min vän Rikard)

En glad sambo... 

Här gäller det att vara synlig med väst och den vita masken som finns med på bilden. Även om jag själv har spelat så vill jag påstå att det gör ondare att bli träffad när en inte är med i spelet samt att jag vill behålla min utrustning hel helt enkel. 

Men precis som med fågelfotografering, finns det bra många riktigt skickliga gällande motorsport och dylikt, jag får nöja mig med om någon blir glad över att jag fångat dem i ett värdefullt ögonblick och det är helt okej det med. Förstår även vad redigering skulle kunna bidra till bilderna, men jag är inte riktigt där än. 

Postat 2017-07-16 12:44 | Läst 1259 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Älskade Dalarna

Det är något magiskt med Dalarna,  rogivande och vackert. I år spenderades midsommarhelgen där, ingen värme direkt men gjorde mig inget då naturen var perfekt ändå.

Jag såg ett par renar gå ner bakom en kulle, jag tänkte att jag skulle få till ett par bra bilder men blev istället överraskad av att det kom ett helt gäng och hann inte ens reflektera över inställningar. Men så kan det bli ibland.

Tacksamt med en holk bakom knuten ...

Detta par jobbade på rätt så hårt, även paret blåmesar som hade ungar i grannträdet. 

Svalor, vilka akrobater och vilken fröjd för ögat. Denna valde att sitta på taket, lite svårartat med det större objektivet, bara att vara envis som gäller.

Besökte lite områden vi inte besökt innan under våra besök till Särna, fick inte å mycket bilder men fick se en del fåglar och djur och med tanke på vädret som ändrade sig från timme till timme är jag tacksam att det fanns möjligheter att fotografera. Sol, kraftiga vindar, regn, molnigt och lite hagel.

Bilderna ovanför är tagna med min Nikon D7100 och Nikon 200-500mm

Jag fick låna min sambos kamera och ålade runt på fjällen för lite andra bilder, testade lite olika inställningar och vinklar, mest för att bekanta mig ännu mer med objektivet. 

Målet denna tur var att få till en bild på en lavskrika, men ibland blir det inte som en tänkt sig. 

Postat 2017-07-16 10:58 | Läst 1202 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera