** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Nu har jag sålt huset och köpt ett nytt.

I söndags för en vecka sedan, var det visning av mitt hus och det var ganska mycket folk som kom. Under måndagen så började buden komma in och det var spännande att följa. Varje gång det lades ett bud så fick jag ett SMS i min mobil. Sedan fortsatte budgivningen varje dag och på fredagmorgon kom det sista och slutliga budet. På eftermiddagen så skrev vi köpekontrakt med köparen, och nu har hon tio dagar på sig att med hjälp av en besiktningsman undersöka huset. 

Innan visningen så lät jag göra en besiktning, både en leveransbesiktning och så en energibesiktning som det numera är lag på. sedan kom det en fotograf som tog både interiörbilder och exteriörbilder, som dels lades ut på hemnet.se och som också trycktes upp i en brochyr som delades ut till spekulanter. Det var ganska intressant att följa med och se hur han arbetade.

 

Bilden ovan har mäklarfirmans fotograf tagit.

Den här bilden har jag tagit med min Nikon D 90 av Gökärtsvägen 66

För två veckor sedan var jag på besök hos min dotter Susanne i Lindesberg och vi tittade på tre hus och det som jag föll för blev det som är här nedan.  Innan jag åkte till Lindesberg hade jag tagit kontakt med en mäklare som ordnade med visning på lördagen och det är ett ungefär lika stort hus som jag har men i rött fasadtegel.

I torsdags var det allmän visning på huset, och jag var väldigt spänd på om jag kunde hänga med i budgivningen.  Efter helgen skulle jag få veta om det kommit in något bud men det hade det inte, så jag lade ett bud på måndagen som stod sig till kvällen, då  kom det en annan budgivare som höjde budet. På tisdagen fortsatte budgivningen, och senare på kvällen fick jag veta att jag hade vunnit. Så nu på  lördag skall jag åka till Lindesberg på födelsekalas och på söndag skall jag  skriva kontrakt.

 Här står Susanne och mäklaren Erik framför mitt nya hus i Lindesberg.

Nya skriver jag, men det är inte alldeles nytt, för det är byggt 1964, men det är mycket välvårdat och det passar mig bra. Det är c:a tio minuters promenad till Lindesbergs centrum och strövområden finns det nästan direkt utanför dörren.

Någon gång i början av november kan jag flytta in så nu har jag c:a två månader på mig att packa och framför allt slänga en massa saker som har samlats under många år.

Det var allt för den här gången, men det var ändå något att berätta om, att lyckas både sälja och köpa hus på lite drygt en vecka.

Ha det gott

Stig

 

Inlagt 2010-09-02 00:00 | Läst 8483 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det känns fint att läsa att det löste sig med både husbyte och miljöombyte. Jag tror att det är det bästa man kan göra efter rådande omständigheter.
Så lycka till med flytt och nytt boende :)
-affe
Svar från Stican 2010-09-02 22:33
Tack Alf.
Efter alla turer så blev det till slut en lösning som verkar bra. Nu återstår bara att packa. Har varit i kontakt med en flyttfirma som hjälper till med den biten också.
Hälsningar Stig
Så bra du löste det med husen. Det var snabbt gjort och så skoj att vara nära din dotter. Lycka till med livet och huset.
Hälsar Agneta.
Svar från Stican 2010-09-02 22:38
Hej Agneta och tack för dina vänliga ord. Ja i bland så har man lite tur så att alla bitar faller på plats.
Varma hälsningar
Stig
Grattis till att det hela gått så smidigt! Hoppas att totalekonomin blir bra för dig också.
Svar från Stican 2010-09-02 22:44
Hej Ernst Göran. Om min ekonomi blir bra det tror jag säkert. Det ända som förändras något är väl att komunalskatten blir något högre, så det blir lite mindre i pension.
Hälsningar Stig
Det är skönt när det går fort. Lycka till på nya stället.
Svar från Stican 2010-09-02 22:47
Hej Thomas och tack. Ja du det gick nästan som på räls, allt klaffade så bra.
Hälsningar tig
hem, kärva hem___tack för en underbar story
Svar från Stican 2010-09-02 22:50
Hej Silja. I bland överträffar verkligheten dikten.
Hälsningar Stig
Lycka till
Svar från Stican 2010-09-02 22:57
Tack Bengt.
Det kommer säkert att bli en del omställning till en ny miljö.
Hälsningar Stig
Grattis! Och spännande med nytt hus!
Svar från Stican 2010-09-02 23:01
Hej David ock tack så mycket. Nog är det spännande alltid, för det är inte så ofta som jag köper hus. noga räknat så är det 3:e gången på 37 år.
Hälsningar Stig
Ser ju trevligt ut!! Allt gott i ditt nya hus!! //Peter-L
Svar från Stican 2010-09-02 23:03
Hej Peter och tack så mycket för din support.
Hälsningar Stig