Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

En liten tur på landet

Esmared

Att köra en liten runda på landet med förhoppning om att kanske kunna fotografera några djur har blivit ett av sätten för mig under Coronan att komma ut i naturen. Den här lilla rundturen ägde rum i skiftet av juni-juli. Semestern var ännu några veckor bort. Den var en vacker sommarkväll mitt i veckan. En kväll som jag andra år många gånger tillbringat några timmar i Gömslet vid Trönninge ängar, men det var inte att tänka på nu. 

Bilen är väl en rätt ok gömsle, men jag kan inte låta bli att fundera på hur det skulle vara med ett s k tältgömsle. 

Jag vet av erfarenhet att den här tiden inte är den allra bästa om man hoppas på att få till några foton på djur, men som sagt det var en fin kväll och jag tänkte att även om jag inte ser något särskilt kan jag ta det som en rekognoseringstur för lite landskaps- och trädfotografering någon annan gång. 

Nu blev jag inte helt lottlös. Några bilder blev det ändå.

#2

Rådjur

#3

Rådjur

#4

Rådjur

#5

Hare

TheInvisibleJackal

Inlagt 2020-10-02 11:41 | Läst 731 ggr. | Permalink
Trevligt med haren, dom är vaksamma och kul att få på bild..Ofta är en del vilt vana med trafik så bilen funkar ofta bra som gömsle...lättare att glida vidare också om inget händer.
Stol/tältgömsle är också trevligt, kan bli långa sittningar innan det händer nåt så lite kännedom om viltstråk och området är alltid bra att ha i bakfickan.
Ghillie suit eller en bit maskeringsnät är också bra och man blir lite mer mobil med dessa..
Mvh/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2020-10-06 17:11
Tack så mycket Gunte.
Jag misstänkte att det krävs lite mer lokalkännedom för att få ut något av ett gömsletält. Kollade Ghillie Suit på google. Ja, jösses där kan man tala om att smälta in. Nästan lite för mycket kanske. Oavsett vilket bör man nog även ha markägarens tillåtelse innan vare sig sätter upp tält eller traskar runt som en levande buske.

Hälsningar Jörgen
Du blev absolut inte lottlös! Bilderna 2 och 5 tycker jag är extra fina och "rumpbilden" (3) är kul på sitt sätt! Ljuset faller snyggt i bilderna.
Hälsningar, Bjarne
Svar från TheInvisibleJackal 2020-10-06 17:14
Tack så mycket Bjarne.
Det blev rätt ok utdelning trots allt. I vanliga fall hade jag raderat rumpbilden, men så såg att hon hade båda öronen riktade bakåt. Förmodligen hörde hon kamerasmattret. Det såg lite roligt ut.

Hälsningar Jörgen