Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Tillbaka till Morup

Morup

Det här året har det inte varit tal om att träffas i fotoklubben. Alla aktiviteter har ställts in.  Vilket inte är så konstigt då vi måste vara rädda om varandra i dessa tider. Ändå är det lite trist att inte kunna träffas och fotografera tillsammans eller titta på och prata om varandras bilder, men sköter vi alla oss så kanske det kan fungera bättre till den kommande våren. Förhoppningsvis.

Min fru och jag tog kontakt med annat par i fotoklubben och undrade om de var intresserade av göra något tillsammans med oss vi kunde hålla avstånden till varandra. Det var de absolut sugna på och valet föll på Morups Tånge. Vilket var väldigt trevligt då jag längtat dit ett tag. Speciellt som den förra gången var så bra.

Det blir kanske inte så mycket fotograferande när man träffas så här utan det blir mest en del prat och annat. Vilket alltid är trevligt. Jag vet inte varför, men när jag är ute och fotar socialt, tar det längre tid innan jag hittar motiven och kompositioner. De första gången jag var ute och fotade med andra upplevde jag det ofta lite stressande, men jag har lärt mig att inte försöka bry mig så mycket utan bara flyta med och försöka ha det trevligt med några fotokompisar. Att komma hem med några riktiga pangbilder är inte det väsentligaste. Utbytet av tankar och idéer är på något sätt ändå det roliga med att träffas och fotografera tillsammans. Dyker det upp något trevligt att fota, ja då är det bara grädde på moset.

#2

Mroup

När vi var där och gick runt och pratade om än det ena än det andra kom det rätt många löpare förbispringande emellanåt. Det visade sig, när vi pratade med några som tog det lite lugnare ett tag och gick, att de deltog i ett långlopp som sträckte sig från Göteborg till Båstad om jag kommer ihåg rätt.

#3

Morup

Fyren är väl närmast obligatorisk att fota när jag är Morup. Även om jag har gjort det ett otal gånger tidigare. Vissa motiv  är bara såna att de måste fotograferas oavsett. Det är någonting med dem som jag inte riktigt kan sätta fingret på.

#4

Morup

#5

Morup

#6

Morup

Efter lite fyrbonanza och solen började gå ner undrade jag om vi skulle försöka fota solnedgången. Det vara alla pigga på. Efter att ha förstärkt sig men en extra tröja och plockat fram lite fika gick vi ner mot havet för att försöka hitta några lämpliga kompositioner för solnedgången som var i antågande.

#7

Morup

Solnedgången var rätt snabbt överstökad och vi la ifrån oss kamerorna, vek ihop stativen och plockade fram fikat. Vi satt länge på några stenar som tjänstgjorde som provisoriska stolar. Vi hade semester och våra vänner var lediga dagen efter så det fanns ingen större brådska att störta upp och köra hemåt.

#8

Morup

Under tiden vi satt och pratade ändrade sig himlen. Den blev mörkare, blåare och rent magisk. Det var svårt att slita sig där ifrån.

#9

Morup

När älvorna började ta sig ute på det stora fältet för att börja sin dans tänkte vi att det nog bäst att vi börjar röra oss så sakteliga mot bilarna.

#10

Morup

Det hade börjat visa sig lite stjärnor på himlen. Jag har ända sedan jag var ett litet barn varit oerhört fascinerad av stjärnhimlen. Stått och tittat uppåt och undrat hur det är där ute. Funderande länge på att bli astronom, men jag var inte tillräckligt intresserad av matematik eller hade det nödvändiga matematiska kunnandet heller för den delen. Matematiken tillsammans med träslöjden var mina två absolut sämsta ämnen i skolan. Även om jag hade kunnat räkna ur hur man skulle kunna konstruera en rymdfarkost, hade jag inte kunnat bygga den. Tur är väl det kanske. Jag har dock alltid närt en dröm om att få följa med USS Enterprice ut bland stjärnorna.

#11

Morup

Vid parkering upptäckte vi att fyren såg rätt så läcker ut med sitt ljussken mot stjärnhimlen. Jag hade en exponeringstid på 15 sekunder. Under den tiden kom det två eftersläntrande långdistanslöpare in i bilden och lyste upp scenen med sina pannlampor. Typiskt tänkte jag när det hände, men sedan när plockade fram bilden i datorn och började jobba med den tycker jag nog att deras plötsliga uppdykande gav en extra dimension åt bilden.

Efter att ha kollat noga efter fler löpare tog jag en bild till.

#12

Morup

TheInvisibleJackal

Inlagt 2020-10-11 17:49 | Läst 1000 ggr. | Permalink
OJ, OJ så häftigt detta blogginlägg blev till slut. Efter en lite blygsam inledning blev det ju bara bättre och bättre. Ofta lönar det sej att inte ha så bråttom efter att solen gått ner, det brukar finnas mycket ljus kvar som kan ge fina upplevelser. Här blev det ju mer än så och sista bilden på fyren med stjärnhimlen är verkligen magisk.
Hälsningar Lena
Svar från TheInvisibleJackal 2020-10-13 22:17
Tack så mycket Lena! Kul att du gillar mitt inlägg. Det var väldigt roligt att höra. Jag själv mycket nöjd med den sista bilden.

Hälsningar Jörgen
Hakar på Lenas tyckande här och sätter bilden med pannlamporna i topp, både format och innehåll tilltalar mig.
Mvh/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2020-10-14 18:45
Tack så mycket för det Gunte!
Jag känner själv att det är en bild som så säga växer ju mer jag tittar på den.

Hälsningar Jörgen
Håller med övriga, de sista bilderna sticker verkligen ut! Kanske de bästa jag sett i 'genren'..
Hälsn!
Svar från TheInvisibleJackal 2020-10-14 18:46
Tack så mycket Jan! Det var riktigt roligt att höra.

Hälsningar Jörgen
Trevlig utfärd och kvällsbilderna blev väldigt bra!

MvH
Johnny
Svar från TheInvisibleJackal 2020-10-14 18:47
Tack så mycket Johnny!
Det var en verkligt trevlig tur.

Hälsningar Jörgen