Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Ön som egentligen inte är en ö utan något annat

Ön

Jag kan inte säga när jag var ute och fotograferade så mycket som jag gjort den här perioden på året sedan jag började fota för sex år sedan. Det är nästan svårt att låta blir att inte ge sig ut dagligen med kameran och leta nya motiv som bara dyker upp detta fantastiska snölandskap vi har begåvats med denna vinter. Senaste gången vi hade något liknande måste ha varit vintern 2009-10. 

Den här gången har jag och min son gett oss ut till Ön. Det är ett rekreationsområde strax öster om Halmstad, längs med väg 25. Under den senaste tiden har det varit ett ovanligt populärt utflyktsmål. Orsaken till detta är att det finns ett antal bord med bänkar uppställda här och var på en stor gräsmatta. De här borden har dessutom tak över sig. Inte alla, men många av dem. Ön har därigenom blivit en plats dit folk tar sig för att träffas utomhus och grilla, ha picknick o s v. 

Vi togs oss dit en tidig lördagseftermiddag och blev nästan lite chockade över hur mycket folk det var där. Det brukar vara en del, men nu var det helt otroligt. Vi fick en parkeringsplats tack vare att en annan bil var på väg därifrån. Av de tre-fyra bilar som låg efter oss tror jag inte en enda av dem fick kunde någon plats och de var tvungna att vända.

Ön? Vad är det om det inte är en ö. Ön är namnet på den gård som ligger där. En gård som används av kommunen till lägerskola för elever. 

Vid Ön finns det flera vandringsleder. En av de populäraste är den som sträcker sig runt Torvsjön. En fin led på ca 5 km. I familjen har vi gått här ett otal gånger under princip varje årstid. Även om besöken under våren och tidig höst när träden fått färg och svamparna har kommit upp är överrepresenterade i statistiken.

#2

Ön

Första biten på den här promenaden går man en bit på en grusväg. Något som jag börjat göra sedan jag började fotografera är att emellanåt vända mig och titta bakåt på den väg som vi precis gått. Det är så lätt ha blicken framåt och vara koncentrerad på det som komma skall att man glömmer bort att se hur vägen som man kom på. Jag tycker att det är bra sätt att få fram fler motiv. Motiv som inte hade tänkt på fanns om man inte vänt sig om.

#3

Ön

#4

Ön

#5

Ön

#6

Ön

#7

Ön

#8

Ön

#9

Ön

#10

Ön

#11

Ön

#12

Ön

#13

Ön

#14

Ön

Åter vid parkeringen. Till höger i bild syns gårdhuset vid Ön.

TheInvisibleJackal

Inlagt 2021-02-10 17:15 | Läst 646 ggr. | Permalink
Kan riktigt förstå hur ni njuter. Vackert landskap och gör sig fint i vinterskrud
Svar från TheInvisibleJackal 2021-02-11 09:18
Tack så mycket Nini!
Det är fantastiskt. Jag brukar oftast vara rätt nere den här tiden på året p g a det tunga mörka gråvädret och allt regn, men år lyser snön inte bara upp landskapet utan även min själ. Det ser dessutom ut som om snön kommer att bli liggande ett tag till. Det kyligare vädret vi fått ska hålla i sig i minst två veckor till ser det ut som. Härligt!

Hälsningar Jörgen
Snön har fastnat väldigt fint på träden här, ändå så ser det ut att inte vara några mängder! Det ser lättpromenerat och inbjudande ut! Låg-ISO dessutom.. 😎
Hälsn!
Svar från TheInvisibleJackal 2021-02-11 09:25
Tack så mycket Jan!
Det stämmer. Det är nog inte mer än högst 5 - 10 centimeter snö i markerna. Jag minns inte exakt vilka ISO-värden jag använde, men har för mig att jag varierade mellan ISO 100 - 400.

Hälsningar Jörgen
Kan bara instämma i det fantastiska att ha fått vinterväder, också långt söderut. Och att det ger energi till många vackra bilder är ju alldeles uppenbart här, så snyggt! Hälsningar/ Björn
Svar från TheInvisibleJackal 2021-02-11 09:27
Tack så mycket Björn!
Snön är verkligen en källa till glädje. Jag vet av erfarenhet att den också kan ställa till med förtret.

Hälsningar Jörgen