** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Vitsippor

Bengtesgärdes äng

Hösten viner bak knuten. Inte helt riktigt, men dagarna har börjat bli kortare. Det mörknar något tidigare än bara förra veckan. Sommaren är dock alltjämt närvarande på sitt sätt. Vilket ändå för mig känns som en bra förevändning bland andra att lägg ut lite bilder på vitsippor tagna våren som gick.

För tredje våren besöker vi i Bengtesgårds äng denna aprilmorgon för att fotografera vitsippor. Den här gången är det bara ett kortare stopp innan vi ska fara vidare till det som är dagens huvudmål (mer om det i inlägg framöver). 

#2

Bengtesgärdes äng

#3

Bengtesgärdes äng

#4

Bengtesgärdes äng

Hur många gånger jag än har fotograferat vitsippor gör jag det än en gång. Det går bara inte att låta bli.

#5

Bengtesgärdes äng

Liksom jag inte heller kan motstå ett träds kala grenar som sträcker sig mot skyn som om även de likt fåglarna vill flyga till fjärran platser.

#6

Bengtesgärdes äng

#7

Bengtesgärdes äng

#8

Bengtesgärdes äng

#9 

Bengtesgärdes äng

Knotiga grenar som vrider sig än hit, än dit i vitsippshavet är mumma.

#10

Bengtesgärdes äng

#11

Bengtesgärdes äng

Innan vi for vidare halade vi ur fotoryggsäckarna fram en del av dagens färdkost. Här presenterad som fika. Till bords fick vi strax sällskap av en tupp och tvenne hönor. De gjorde det bästa för undvika att hamna på bild. En viss paparazzivana anades.

Vi undrade dock var de kunde höra hemma. Om de händelsevis hade rymt från någon hönsgård? Borde vi försöka få tag i någon presumtiv ägare?

Medan tankarna malde uppenbarade sig en äldre kvinna (ungefär i vår ålder) med en barnvagn. Kommer man gående med en barnvagn till Bengtesgårds äng bor man inte särdeles långt bort tänkte vi och sporde damen om hönsfåglarnas ursprung. Det visade sig att de hörde hemma i en gård alldeles i närheten och att de brukade ta en tur till ängen emellanåt. 

Och jodå, när vi fikat färdigt och var klara för vidare färd såg vi hur tupp och hönor spatserade iväg på grusvägen emot en liten gård. 

TheInvisibleJackal

Inlagt 2023-07-17 18:42 | Läst 489 ggr. | Permalink
Oj, vilka härliga bilder. Precis så som man upplever vitsipporna och det är något speciellt när man hittar "hav" av dom. Dina bilder gör "vitsippeskogen" rättvis tycker jag. -Fint!
Svar från TheInvisibleJackal 2023-07-18 11:37
Tack Morgan!

Bengtesgårds äng är ett känt ställe för just hav av vitsippor. Är tillika även ett naturreservat. Att åka dit i vitsippstider är en upplevelse.

Hälsningar Jörgen
Fint detta. Gillar särskilt död ved på en matta av vitsippor. Tamdjuren ! kul inslag som får en att fundera, har dom koll på diverse rovdjur i skogen, nja...
HaD/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2023-07-18 11:40
Tack Gunte!

Ja, någon större koll på eventuella rovdjur har de nog inte. Om inte det finns nedärvda varningsignaler för diverse rovdjur.

Hälsningar Jörgen
En alldeles underbar äng perfekt för vitsippor med sin hassellund och större träd utspridda. Och som du säger, det går inta att låta bli att fotografera dem. Tuppen och hönorna är ju ett särdeles trevligt sällskap.
Svar från TheInvisibleJackal 2023-07-18 15:35
Tack så mycket för de orden Stefan.

Hälsningar Jörgen
Alldeles alldeles underbar med vårkänslor i en kylig lördagsmorgon. Ljuvliga vitsippor! Ett härlig inlägg med superfina bilder.
Hälsningar Halina
Svar från TheInvisibleJackal 2023-07-25 15:18
Härligt att höra Halina!

Tack så mycket.

Hälsningar Jörgen