** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Kinnekulle III - bland ramslöken

Guckusko

På vägen till växtplatsen för Guckusko körde vi genom Munkängarnas naturreservat. Det lyste vitt mellan träden och en nedvevad bilruta bekräftade att här växte det ramslök så det stod härligt till. Då reservatet låg förhållandevis nära la vi det på minnet för att återvända efter att vi besökt guckuskorna.

#2

Ramslök

Ramslöken växte bland fina gamla träd. Vilket fick mig att istället för närbilder på ramslöken; även om det blev någon det också, att koncentrera mig mer på miljöbilder med träden som huvudinslag. Givetvis ackompanjerade av ramslöken. 

#3

Ramslök

Doften från alla den här ramslöken var bedövande. Skulle jag äta en macka nu skulle den säkert mest smaka ramslök även om den bestod av ost och skinka.

#4

Ramslök

#5

Ramslök

#6

Ramslök

Som små stjärnhopar är ramslökens blomknippen.

#7

Ramslök

Gurkspindel?

En liten grön spindel. Skulle kunna var en s k gurkspindel. Den smälter oavsett  väl in ibland ramslöken.

#8

Ramslök

Man kan tro att vi vandrar vida omkring i reservatet. Det gör vi icke. Min fru som är en hängiven makrofotograf rör sig med samma hastighet i terrängen som en sengångare. Dock med den skillnaden att det inte växer någon mossa på henne. Och eftersom träden inte springer iväg har jag inte heller speciellt brått. Det här gör vår gemensamma fotoutflykter till trivsamma tillställningar i långsamhetens lov. 

#9

Ramslök

#10

Ramslök

#11

Ramslök

#12

Ramslök

#13

Ramslök

#14

Ramslök

Lukten till trots. Det började suga i tarmen. Lunchdags, men inte här. Vi bestämde oss för att inta den någon annanstans. 

#15

Ramslök

#16

Ramslök

#17

Ramslök

 

TheInvisibleJackal

Inlagt 2023-10-31 17:57 | Läst 356 ggr. | Permalink
Vilket fantastiskt hav av ramslök! Jag förstår precis hur det luktade, för jag låg på mage i ramslök tidigt denna sommar. Vackert med träden och där det går en diffus stig, som på bild 12 och 13. Närbilderna på blommorna är också fina och den lilla spindeln.
Hälsingar Lena
Svar från TheInvisibleJackal 2023-11-01 15:09
Tack Lena!
Det gjorde min fru också.
Våra ryggsäckar antog också en specifik doft.

Hälsningar Jörgen
Oj, trodde det var vitsippor! Vilka mängder. Änna vi vore där igen…..Jättefina bilder på blomgprakten och den fina stigen! Hälsningar/ Björn
Svar från TheInvisibleJackal 2023-11-01 15:09
Tack Björn!

Vitt men icke vitsippor som sagt.

Hälsningar Jörgen
Så fantastiskt fint med all ramslök. Det är verkligen massverkan där! De är snygga i närbild också. Skogen i sig ser vacker ut också.
Hälsningar, Bjarne
Svar från TheInvisibleJackal 2023-11-01 15:11
Tack Bjarne!

Det var onekligen en upplevelse med all den här ramslöken. Har nog aldrig upplevt sådan mängder.

Hälsningar Jörgen
Snacka om ramslök! Kan hålla med om den bedövande känslan, särskilt om de växer i en håla där solen står på och man sticker näsan över kanten. Kan inte din fru visa sina bilder?
Svar från TheInvisibleJackal 2023-11-01 15:15
Tack Stefan!

Hon har ett konto här på fotosidan, men är inte särdeles aktiv. Hon har nog inte ens redigerat sina bilder än då hon snöade in på martorn i somras och istället har jobbar mycket med dem.

Hälsningar Jörgen