** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

TheInvisibleJackal

Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Hallå bartender! Det är whiskey med min is!

Isformation

De olika formationer som isen skapar fascinerar mig mycket. Av den anledningen körde jag och min fru till den s k Stadsbondgården i stan. Där finns det en bäck som slingrar sig fram i en fin ravin. På våren är det ett fint ställe med mycket vitsippor. Nu vara det isens egna konstverk som lockade. Både möjliga som omöjliga figurer trädde fram. Ibland är det extra gott att fotografera.

#2

Isformation

#3

Isformation

#4

Isformation

#5

Isformation

#6

Isformation

#7

Isformation

#8

Isformation

#9

Isformation

#10

Isformation

#11

Isformation

#12

Isformation

TheInvisibleJackal

Postat 2021-02-16 17:42 | Läst 959 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Fylleån

Fylleån

För att kunna umgås ibland måste man helt enkelt hitta platser utomhus som är lämpliga. Vilket inte alltid är så lätt. Många platser blir snabbt upptagna så det gäller att vara lite uppfinningsrik och komma på möjliga ställen att kunna träffas. För ett tag sedan hade vi stämt träff med min svärmor vid ett av fikaborden som står längs med Fylleån. 

Turen var på vår sida. Under någon dryg timmes tid kunde vi träffas och fika lite. Eftersom vi skulle umgås hade varken jag eller min fru med våra kameror, men oj vad det sög i fototarmen när vi promenerade från vår fikaplats. Det blev så att efter att vi ätit lunch hemma återvände vi senare med kamerorna.

Den stig som vi gick på är en av de Hälsans Stigar som finns runtom i kommunen. En stig som går till stora delar längs med Fylleån och som tar sin början inte alltför långt hemifrån. Lite längre fram i vår ska vi nog försöka gå hela sträckningen på ca 6 km. Den här gången nöjde vi oss med en liten bit av Fylleåleden som den här stigen heter. Syftet med Hälsans Stigar är få människor att ge sig ut att röra på sig lite mer. 

#2

Fylleån

Vid stället vi satt tidigare och fikade med svärmor satt det en gunga i ett träd vid kanten av Fylleån. Vattnet i ån är ganska strömt, så vi undrade vem som hade kommit på den något bisarra idén att sätt upp en gunga på den här lite märkliga platsen. Föräldrar som saknar självbevarelsedriftsgenen? Jag tog ett antal bilder på den här trädet med gungan och valde till sist den här med en rörelse i vattnet nedanför gungan. "Hoppsan! Där trillade Olle i ån."

#3

Fylleån

#4

Fylleån

Vid grenar som doppats i vattnet har det bildat stora isklumpar i ändarna. Med stora klumpiga fötter försöker trädet dansa skräddarebaletten.

#5

Fylleån

Solen är på väg ner denna vinterdag och vi är på väg mot bilen. Ännu en vacker dag har tillbringats till största delen utomhus.

#6

Fylleån

"Vill du också bli ett träd när du blir stor, lille vän?"

"Nä, jag vill bli ett köpcentrum!"

TheInvisibleJackal

Postat 2021-02-13 17:58 | Läst 481 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Gå runt bäcken.

Fyllingebäcken

Jag jobbar hemifrån sedan mitten av december. På lunchen brukar jag gå en promenad runt bäcken. Min frun tycker att jag tokigt som pratar om att jag runt bäcken. Det går inte att gå runt en bäck menar hon. Visst, det stämmer, men bara till en viss del. Att gå runt bäcken i bokstavlig mening skulle säkert ta någon dag eller två i anspråk. Vad jag menar med att gå runt bäcken är att jag går över bäcken vid två olika ställen och därigenom går jag båda sidor bäcken. Eftersom detta bilder en litet promenadstråk - kallar jag det för att "gå runt bäcken". Det tar kanske 15-20 minuter att gå den här promenaden. Jag brukar på olika sätt gå så att jag åtminstone under någon del av promenaden följer bäcken. Det är en rätt liten bäck, som ibland är nästan helt uttorkad och ibland svämmar den nästan över sina bräddar. Jag har sett en hel del fåglar längs med bäcken - nötväcka, sidensvans, domherre, stenknäck och större hackspett för att nämna några, men även strömstare och forsärla.

Under den senaste tidens minusgrader har jag sett hur bäcken frusit till alltmer för var dag. Inspirerad av flera här på FS har jag därför gett mig ut för att även jag fånga de isformationer som har kommit att uppstå. Väldigt fascinerande att se vad naturen skapar. Nu är alla de här formationerna jag valt att fotografera borta. En del av dem fryst igen ytterligare. Andra har förstörts av barn som roat sig med att krossa dem på olika sätt. Ett snöfall häromdagen täckte igen formationerna helt. 

#2

Fyllingebäcken

#3

Fyllingebäcken

#4

Fyllingebäcken

#5

Fyllingebäcken

#6

Fyllingebäcken

#7

Fyllingebäcken

#8

Fylllingebäcken

#9

Fyllingebäcken

#10

Fyllingebäcken

#11

Fyllingebäcken

TheInvisibleJackal

Postat 2021-02-12 06:25 | Läst 1290 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Ön som egentligen inte är en ö utan något annat

Ön

Jag kan inte säga när jag var ute och fotograferade så mycket som jag gjort den här perioden på året sedan jag började fota för sex år sedan. Det är nästan svårt att låta blir att inte ge sig ut dagligen med kameran och leta nya motiv som bara dyker upp detta fantastiska snölandskap vi har begåvats med denna vinter. Senaste gången vi hade något liknande måste ha varit vintern 2009-10. 

Den här gången har jag och min son gett oss ut till Ön. Det är ett rekreationsområde strax öster om Halmstad, längs med väg 25. Under den senaste tiden har det varit ett ovanligt populärt utflyktsmål. Orsaken till detta är att det finns ett antal bord med bänkar uppställda här och var på en stor gräsmatta. De här borden har dessutom tak över sig. Inte alla, men många av dem. Ön har därigenom blivit en plats dit folk tar sig för att träffas utomhus och grilla, ha picknick o s v. 

Vi togs oss dit en tidig lördagseftermiddag och blev nästan lite chockade över hur mycket folk det var där. Det brukar vara en del, men nu var det helt otroligt. Vi fick en parkeringsplats tack vare att en annan bil var på väg därifrån. Av de tre-fyra bilar som låg efter oss tror jag inte en enda av dem fick kunde någon plats och de var tvungna att vända.

Ön? Vad är det om det inte är en ö. Ön är namnet på den gård som ligger där. En gård som används av kommunen till lägerskola för elever. 

Vid Ön finns det flera vandringsleder. En av de populäraste är den som sträcker sig runt Torvsjön. En fin led på ca 5 km. I familjen har vi gått här ett otal gånger under princip varje årstid. Även om besöken under våren och tidig höst när träden fått färg och svamparna har kommit upp är överrepresenterade i statistiken.

#2

Ön

Första biten på den här promenaden går man en bit på en grusväg. Något som jag börjat göra sedan jag började fotografera är att emellanåt vända mig och titta bakåt på den väg som vi precis gått. Det är så lätt ha blicken framåt och vara koncentrerad på det som komma skall att man glömmer bort att se hur vägen som man kom på. Jag tycker att det är bra sätt att få fram fler motiv. Motiv som inte hade tänkt på fanns om man inte vänt sig om.

#3

Ön

#4

Ön

#5

Ön

#6

Ön

#7

Ön

#8

Ön

#9

Ön

#10

Ön

#11

Ön

#12

Ön

#13

Ön

#14

Ön

Åter vid parkeringen. Till höger i bild syns gårdhuset vid Ön.

TheInvisibleJackal

Postat 2021-02-10 17:15 | Läst 630 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Ytor

Trönninge strand

Inte alltid, men tämligen ofta konverterar jag en del bilder, inte alla, men en del till svartvitt. Mestadels för att jag tror att de kan funka i svartvitt. Ibland gör de det och andra gånger är det färgvarianten som funkar bäst. Ytterligare andra gånger är det nästan hugget som stucket. Färg eller svartvitt spelar ingen roll ibland.  Några av de här bilderna har jag visat i färg i ett tidigare inlägg.

#2

Trönninge strand

#3

Trönninge strand

#4

Trönninge strand

#5

Trönninge strand

TheInvisibleJackal

Postat 2021-02-05 16:01 | Läst 746 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera