Betraktelser från livets stig

Gyllene

Om jag skulle beskriva hösten med ett enda ord blev det, gyllene. Ljuset är gyllene och när solstrålarna möter bladverkets höstfärger blir det också gyllene. Det kan vara sprakande också, men mest gyllene.

Jag gav mig själv fotoförbud för ett tag sedan! Inte så klokt och snällt i dessa ljuvliga fototider! Sedan jag flyttade till Torpet har jag haft mycket att stå i och bara laddat ned bilder utan att sortera, rensa eller föra över till extern hårddisk och nu kaos och risk för datorkrasch. Har valt en tillfällig gyllene medelväg! Jag får ladda ned lika många bilder som jag rensar. Snart faller mörkret kring husknuten och mer tid för bildpyssel inomhus.

Eftersom morgontimmarna är min favorit alla gånger åker jag till jobbet 20 minuter tidigare för då hinner jag stanna när något lockar mina ögon och avtryckarfingret.

Jag ser mycket djur på min färd till jobbet, men får mycket sällan till något foto. Trots kameran på sätet bredvid mig och alltid redo, hinner de fly in i skogen.

Då är det enklare med nötbesättningen nere i byn som vänligt poserar!

När jag når staden breder Storbrogärdena ut sig och bjuder på sin speciella tjusning och jag känner mig laddad inför en arbetsdag.

Ha en fortsatt god höst därute!

Inlagt 2014-10-01 19:32 | Läst 1655 ggr. | Permalink
Fina höstbilder
Det gäller att ta vara på tiden
Svar från yka 2014-10-02 08:27
Hej Bengt! Ja jobbar man heltid och med ett dagsljus som krymper både morgnar och kvällar får man försöka få till någon fotostund! Ha det bra! Yvonne
Nu är det färggrannt i naturen och det har du bevisat här. Bild tre blir favoriten med solstrålarna.
Ha de gott
//B-O
Svar från yka 2014-10-02 08:29
Hej Bert-Ola! Ja färggrant är rätta ordet och färggrannare lär det bli! Vi har haft tre frostnätter i området och det brukar sätta fart på färgprakten än mer! Ha det bra!
Verkligen fina höstbilder och visst är det en gyllene årstid. Det varma ljuset finns där i alla dina bilder. Ibland bara en gnutta och ibland fullkomligt badar bilden i gyllene ljus. Det gäller att njuta medans tid är.
Hälsningar Lena
Svar från yka 2014-10-02 08:31
Hej Lena! Jag njuter i fulla mått av de stunder som ges både före och efter dagens arbetspass! Ha det bra och tack för dina ord!
Oj, här fanns det många väldigt fina bilder! Mycket njutbart!
Mvh!
Svar från yka 2014-10-02 08:31
Hej Jan! Kul att de gillas! Ha det bra och tack för titten!
Så fina höstbilder! Vilken fantastisk resväg till jobbet, jag skulle komma försent varje dag:) Ha de fint
Svar från yka 2014-10-02 08:34
Hej Catharina! Resvägen är inte fy skam! Varierande och mycket sällan någon mer bil än min! Det är på sekunden jag kommer till jobbet om morgonen är fotofin! Ha det bra och tack för titten!
Väldigt vackra bilder - så fint ljus.

Låter underbart att bo i ett torp....
Svar från yka 2014-10-02 08:35
Hej Lysa! Naturnörd som jag är passar torpboendet mig utmärkt! Ha det bra och tack för titten!
Vilken tur att du tillät dig att fota ! Annars har vi ju inte fått se dessa vackra bilder !
Underbart !
Just nu känns det nästan som en nackdel att ha så nära till jobbet :-)
ing-marie
Svar från yka 2014-10-02 08:39
Hej Ing-Marie! Vi har ju haft fantastiska höstmorgnar hittills denna höst och det känns tufft när man måste till jobbet och inte kan få de där morgontimmarna i naturen. Det är en kort tid nu som jag kan åka lite tidigare till jobbet och hinna med litet av morgonljuset. Tyvärr är tiden snart här när det är mörkt när man far och mörkt när man kommer hem. Just nu en fördel med längre väg till jobbet, men när vinterstormarna yr önskar jag gångavstånd! Ha det bra och tack för titten!
Vilka härliga höstbilder. Speciellt de tre först, det är ju precis så man vill att det skall se ut.
Svar från yka 2014-10-06 09:18
Det är en fantastiskt fin höst i år och det skulle inte vara fel med lite mer tid för fototurer! Tack för titten! Yvonne
En riktigt färgsprakande höst är så vackert, känner den härligt klara lite svala luften genom dina bilder.
Uppskattar svalkan betydligt bättre nu efter att ha kommit hem från en fuktigt varm region och fått bekräftat att det passar jag inte för.
Bild tre med solen silandes in mellan träden är så där extra vacker.
Svar från yka 2014-10-06 09:20
Hösten har många fördelar! Lugnet, de sprakande färgerna och en något mer modest temperatur! Precis som du gillar jag svalkan och märker att det med åren blivit mer och mer så! Visst njuter jag varma sommardagar, men mest morgon och kvällstid, dagarna helst i skugga! Tack för titten! Yvonne