Betraktelser från livets stig

Inte alltid som tänkt!

Lördag morgon vaknade jag till riktigt gråväder och dimman låg tjock. Funderade på om det verkligen var någon mening med att släpa med kameran på morgonpromenaden, men så drog jag mig till minnes ett inlägg här bland bloggarna, ett inlägg av dimgrå höst fotat i svartvitt med så fin känsla. Inspirerad av det åkte kameran med!

Hann inte mer än ut genom dörren så försvann den idén! Kan bara inte motstå färgprakten och fotar helst det ögat ser så naturtroget som möjligt. Morgonturen gick ned mot byns centrum!

Nere i byn låg dimman än tjockare och jag kunde konstatera att jag inte var den enda på benen. Tar jag turen ned över byn går jag alltid och tar en pratstund med kreatursflocken. Det är bara en markägare i byn som fortfarande har djur kvar på sin gård, de resterande har tröttnat på vargangreppen. Bara att hoppas att byn får behålla de betesdjur som finns kvar! I annat fall blir förbuskningen total!

En vargflock uppehöll sig i byn under förra veckan och slog bl.a. en älgko med kalv ca 250m från min ytterdörr. Så nu är hjorden installad för vintern! De har en riktigt stor rasthage, så de ges möjligheten att gå ute året om. Färden fortsatte in på Tallheden! Ett stort område som sköts näst intill som en park och utgör en stor del av det som kan kallas centrum i byn.

Trots ett iso på 1600 och lång slutartid var det svårt att få till vettiga bilder och inte blev det lättare när jag kom in i skogen. Stativet var i vanlig ordning hemma i garderoben! Det blev några dragbilder innan jag använde ett träd som stöd för att kunna förlänga slutartiden än mer.

Ändå svårt att få till det! Så småningom kom vi ned till Sandsjöälven där det var läge att slå sig ned för en stund av kontemplation!

På vägen hem passerar jag det gamla häktet. Här låste man in gruvarbetarna om de bröt emot någon regel som gruvbolaget bestämt. Reglerna var många och hårda! Det fanns t.ex. bestämmelser om vilka tider på dygnet arbetarna fick vistas utomhus.

Uppe på bergssidan hade dimman hunnit lätta och dagsljuset tittat fram. De återstående morgontimmarna fördrevs på altan med kameran riktad mot fåglarna som jag började mata förra helgen. Det får bli ett annat inlägg, för nu väntar kudde och bok! Over and out!

Inlagt 2014-10-07 21:11 | Läst 1672 ggr. | Permalink
Stämningsfullt o fint komponerat,bra! Hils, LO
Fina bilder och verkligen naturtroget!! Gillar verkligen bilden med gatlamporna och bilen som prickan över i't...
Och man nästan känner hur korna längtar efter sällskap... :) Fint att du fick med dig kameran, och valet av färg är ju helt rätt!!! Läskigt med vargarna... Ha det fint!! //Peter
Mycket vacker dimma bilder Yvonne.
Jag väljer nummer 3 och 10, som mina favorittar och de ska ses i stort format. Det är antagligen onödigt att nämna mer.
Hälsningar från Erik / DK
Som man tänker sig det...blir det sällan...men det kan bli bra ändå! Som här...
Jag gillar dina ko-bilder.
/ Lena
Härliga bilder och jag gillar verkligen dina stammar du fotat!
Snyggt! =)
Klart du skall ta med dig kameran på morgonpromenaden även om vädret är kass. Resultatet ovan talar för sig själv, jättebra bilder. Jag kan förstå att ni ledsnar med djurhållningen när vargen hela tiden gör allt för att fördärva. Jag gillar varg i svensk natur, men skulle absolut inte vilja ha den på min tomt eller i närområdet, det känns som han då skulle begränsa min frihet på ett brutalt sätt. Dragbilderna är lyckade men din sista bild är ju helt underbar, där är det verkligen höst:) Trevlig helg!