Betraktelser från livets stig

Vardagsbilder

En tur ut i naturen hör till vardagsrutinerna! En fin utflykt är till "Stora vattenfallet"! Vet inte om det har något annat namn, men i trakten kallas det bara så. Vägen fram till fallet går genom fin skog, som står kvar än så länge, tyvärr lär den avverkas då den mesta skog över 70 år går det ödet tillmötes. Läste att ca 75% av skogen i ett av våra största skogsbolag består av träd under 60 år. Inte undra på att de "dammsuger varje liten plätt av äldre skog.

Inte så mycket vatten i fallet för tillfället trots att det regnat ordentligt under maj månad. Inlandsisen har lämnat spår efter sig i trakterna och de stora stenblocken kring fallet är också värda en stunds betraktelse.

På vägen tillbaka fick vi syn på en svanfamilj. Undrar om det var första turen ut med de små för en så lortig svan som denna har jag aldrig sett. Det blev en välbehövlig rengöring!

Framåt kvällen började molnen torna upp sig när jag satt på verandan och lyssnade till flugsnapparens drill!

Ha det fint därute!

Inlagt 2019-06-11 09:17 | Läst 1276 ggr. | Permalink
Härlig skogsmiljö! Trevligt med 'det stora vattenfallet' även om det inte var så stort just nu.. Gissar att det fortfarande finns ett underskott på vatten i naturen, så även om det kanske har regnat en del så räcker det ännu inte till för att ge ett större flöde i bäckar.. Ser ut som en Svartvit Flugsnappare i sista bilden.. eller?
Hälsn!
Svar från yka 2019-06-11 18:27
Det stämmer att det fortfarande är underskott på vatten i naturen. Känns konstigt eftersom det kommit rejält med regn, men det är törstigt. Allt växer i alla fall så det knakar och allt levande verkar vilja ta igen efter förra årets torka. Mycket blom, fjärilar och annat knytt. Visst är det en flugsnappare! Han satt högt uppe i en av de gamla björkarna och sjöng bedårande. Ha en fin kväll! Yvonne
Härligt att ha sån fin omgivning inpå knuten..och nu finns det väl mera tid över ;)
Mv/Gunte..
Svar från yka 2019-06-14 22:32
Gjorde min sista arbetsdag idag och det är skönt men också lite konstigt. Svårt att begripa! Hoppas på mer tid ute i naturen och lite mer tid för att utveckla fotografin! Tack för din kommentar och ha det fint! Yvonne