Betraktelser från livets stig

Våren tuffar på

Blåsipporna har snart blommat över och många har tappat sina kronblad. Passade på att ta några sista.

Nu är det vitsipporna som är på gång. Inga vita mattor ännu, men om ett par dagar så.

Turerna ute i naturen sker under tidiga morgnar och kvällar. Där emellan kastar jag in vinterns vedförråd och vädret kunde inte vara bättre för den sysslan. Första gången hittills som jag blir klar med veden innan maj månads intåg.

Lite djurliv hamnar också på linsen. Inget revolutionerande, men vårtecken här hos mig.

Slutligen hönsflocken som njuter av utelivet efter en lång vinter inomhus!

Ha det skönt i vårvärmen!

Inlagt 2020-04-22 18:03 | Läst 749 ggr. | Permalink
Koll på blommor har jag inte men fina var dem :)

Men skogsbildena var ju i en klass för sig och då särskilt bild 1 och 2, wow :)
Är det på morgonen när dimman lättar eller kvällen när kylan möter den uppvärmda sjön? Superfina verkligen!

Ha de gott
Svar från yka 2020-04-24 08:44
De bilderna är tagna en tidig morgon. Går oftast mina hundturer tidig morgon och kväll och då är oftast kameran med. Är pensionär så jag kan planera mina dagar som det passar. Ha det fint!
Vackra bilder i en fin miljö! Håller med om Blåsipporna, på Djurgården igår tycktes dom ha blommat över nu.. där dom för en vecka sen fortfarande stod i full blom.. Tussilago var en blomma som jag inte alls hann med i år.. just det har hänt förut också minns jag! Det är lite synd.. Vilka vackra hönor, dom var ovanligt fina!
Hälsn!
Svar från yka 2020-04-24 08:47
Precis som du skrev i något av dina inlägg har våren en tendens att gå för fort och alla vårtecken hinns inte med. Här blommar fortfarande både Tussilago och Blåsippor, men de senare vårblomstren är på väg att ta över. Visst är mina hönor fina! Rasen heter Wyandotte och är en kanadensisk ras som rasfördes redan på 1800-talet. Härdiga, lugna och bra födosökare. Ha en fin dag!
8:e bilden är något jag gillar. Kul med hönsen också. tror jag inte sett höns med den teckningen förr. Tycker det kan vara svårt att fota vit/blåsippor. Kan finnas mängder men jag får inte till det. Fotade mosippor igår, inte en bild blev bra.
Sten
Svar från yka 2020-04-24 08:51
Mosippor är så vackra! Tyvärr vet jag inte om någon plats i min närhet där de blommar. Känns frustrerande när man fotat något, kommer hem och ingen bild är bra. Tror att alla som fotar har haft den upplevelsen någon gång, men jag har sett bilder här på sidan av blommor som du lagt ut och som har varit mycket vackra. Hönsen är av rasen Wyandotte, en gammal kanadensisk ras som är mycket härdiga, lugna och bra födosökare. Ha en riktigt fin dag!
Vackert speciellt humlan å hönorna så skönt njuta i frihet.
Sommartecken för mig då vi åkte till stugan möttes av hönor överallt ibland fick man stå å vänta till de flyttat sig
Svar från yka 2020-04-26 08:30
Det är skönt för många nu när värmen återvänt och det finns gott om mat i naturen till de vilda. Skönt också för våra tamdjur som kan få ströva fritt ute. Tack för din kommentar och ha en fin dag!