Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Ny säsong av "Alla är fotografer"

Ny säsong av "Alla är fotografer"

Visa bildspel

Inspelningarna av den andra säsongen av tv-serien "Alla är fotografer" med Johan Rheborg och Henrik Schyffert har påbörjats.

Komikerna Henrik Schyffert och Johan Rheborg är båda hängivna hobbyfotografer. Intresset växte fram under deras turnéer då det fanns mycket tid att slå ihjäl. Henrik gillar att ta bilder med en smartphone med Johan går all in med Leica, mellanformat och framkallning hemma.

I programmet söker Johan och Henrik efter både kunskapen och inspirationen för att ta den perfekta bilden och på sin resa träffar de olika typer av fotografer. De båda kommer att ställas inför svåra prov när de kämpar för att förbättra sitt eget fotograferande.

I ett av de kommande programmen träffar Johan Rheborg frilansfotografen Sanna Sjöswärd, som bland annat är känd för sina porträtt.

Den första säsongen nominerades till tv-priset Kristallen. Den andra säsongen får premiär under våren 2015 enligt SVT:s presstjänst.

Klipp från första säsongen:

Alla är fotografer from Fotosidan on Vimeo.



Publicerad 2014-10-01.

8 Kommentarer

Anders F. Eriksson 2014-10-01 17:30  
Kul! Jag gillade första säsongen.
ztenlund 2014-10-01 21:15
Samma här och jag funderade på om det skulle bli en ny säsong för bara några dagar sedan. :) En del blev ju lite störda av programmet, men jag tycker på det stora hela att de lyckades med vad de tänkt göra. Sedan fans det förstås saker som kunde bli bättre. Vi får väl se hur det blir den här vändan.
Damm på sensorn 2014-10-01 17:51  
Schyffert som myntade begreppet "Selfie" i första serien.
Anders F. Eriksson 2014-10-01 18:03
Njae, selfie är ett begrepp som hängt med länge - vanlig tagg på instagram t.ex.
Niklas Groop 2014-10-01 18:22
Även om han inte myntade begreppet så tror jag att han gjorde begreppet ordentligt spritt i Sverige, hos den del av befolkningen som inte hänger på sociala medier. tom min 85 åriga farmor lärde sig begreppet av schyffert.
Anders F. Eriksson 2014-10-01 18:23
Det stämmer nog bra.
Panoreda 2014-10-05 09:53  
Roligt! Hade inte förväntat mig så mycket av första säsongen, men blev positivt överraskad när jag såg första avsnittet i repris och följde sen alla programmen. Bra kombo av amatörens intresse och personer med kunskap. Och den där äkta humorn som uppstår av verkliga situationer. Ett riktigt bra program, åtminstone om man är fotonörd i alla fall;)
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS