Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Naturbilder i världsklass på Abecita

Naturbilder i världsklass på Abecita

© Mats Andersson

 

Mats Andersson vann förstapris i ”Wildlife Photographer of the Year” förra året i den svartvita-klassen. Han har också utsetts till Årets nordiska naturfotograf. Nu visas hans bästa bilder på Abecita Konstmuseum i Borås.

Utställningen öppnar den 16 mars och visas fram till och med den 11 juni.

Vinnarbilden i Wildlife Photographer of the Year har titeln ”Moonlight requem” och föreställer en blundande sparvuggla. © Mats Andersson

Se fler bilder på Mats Anderssons hemsida.



Publicerad 2017-03-14.

9 Kommentarer

alf109 2017-03-14 18:11  
Törs man tycka att man ser tydliga influenser från Terje Hellesö i många av Mats bilder, eller är det tabu fortfarande?
Fina bilder hur som helst.
concret 2017-03-14 21:04
Det som finns i mina bilder har funnits framför kameran vid fotograferingsögonblicket. Dvs jag har inte stulit andras djur och infogat i mina bilder. Min stora inspirationskälla är Anders Petersen. Känner du till honom så kan du se vissa likheter i svärtan och kornigheten även om våra motivområden ofta är väldigt olika. Min bokhylla är fylld av vackra o spännande fotoböcker som jag inspireras av - där naturfotot står för en mycket, mycket liten del. Tack för att du gillar bilderna. /M
alf109 2017-03-14 23:41
Ojdå, om jag inte missminner mig hade du ett samarbete med Terje innan han klampade i klaveret? Att han gjort sig känd som fuskare förtar ju inte att han även tagit en hel del bra bilder som inte varit fusk, en överväldigande majoritet faktiskt. Jag är ganska insatt i Petersens bildvärld och har väl ganska svårt att hitta klarar paralleller till dina bilder, korn och hög kontrast är det ju ganska många som kör med. Nu menar jag inte att Petersen inte skulle vara en stor inspirationskälla bara att jag inte tycker att det är så påtagligt i dina bilder. Att jag drog paralleller till Hellesös bildvärld var inget negativt från min sida, jag tycker fortfarande att han var en av förgrundsgestalterna till att "förnya" naturfotografin i Sverige till att bli något mer än rent artbeskrivande. Att han sedan klantade bort allt i och med sina lögner har han ju bara sig själv att skylla, men jag tycker kanske att det är dags att hålla isär fuskaren och bildspråket vilket i mina ögon är två olika saker.
mats lindfors 2017-03-15 11:19
När det gäller elefantbilden så kommer jag osökt att tänka på Anton Corbijn stil, det grafiska uttrycket, som jag gillar väldigt mycket. Jättefin bild!
Anders F. Eriksson 2017-03-16 21:40
Jag tycker det finns många influenser från Terjes bilder här, om vi då bortser från fusket. Det är absolut inte något dåligt, och Mats har gjort det bättre tycker jag.
andreassofus 2017-03-14 22:30  
Riktigt roligt. Gillar verkligen Mats bilder. intressanta och spännande. kommer ofta tillbaka och tittar på hans verk.
apelgården 2017-03-15 11:43  
I Mats bilder finner man det oanade och osedda. I en miljö där han förmedlar närvaro och delaktighet. Möjligtvis är det där som det finns en koppling till Anders Petersens bildvärld. Jag tycker att Mats har en helt egen plattform inom naturfotografin. Inspirerande och alltid överraskande.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS