Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Rejäl ansiktslyftning och nya smarta funktioner

Rejäl ansiktslyftning och nya smarta funktioner

Designändringar

Fotosidan har nu ny logotyp samt nya bilder i sajtens huvud. Syftet med en ny logotyp är att markera släktskapet med vår nylanserade tidning med samma typsnitt, samt visa på att Fotosidan gått in i en ny och spännande fas med både papperstidning och community. Vi jobbar hela tiden för förnyelse och utveckling av communityn och det är viktigt att designen hänger med och känns rätt i tiden.

Om profilsidorna: Viktigt har varit att förenkla och tydliggöra, lyfta fram bilderna och bildkritiken samt ge en bättre översikt över dina (och andras) aktiviteter på Fotosidan. Dessa saker har varit tydlig feedback i vår läsarundersökning.

Ny profilsida

Istället för att det tidigare funnits en insida (med inställningar etc) och en utsida (såsom andra ser din profil) har vi nu bakat ihop dem. Går du till din profilsida så ser du en orange flik, under den finns bara dina saker. Bredvid den finns de andra flikarna som andra ser på din profil.



Genomgång av den nya Profilsidan

(1) Din sida. Här hittar du allt som rör din profil på Fotosidan.
(2) Profil - det här är din Profilsida. Du kan ställa in hur dina bilder här presenteras. Default är nio stycken slumpade småbilder. Du kan via Din Sida styra utseendet.
(3) Bilder. Här visas alla dina bilder. En besökare kan kika på dem dels via senaste inlagda, men även mest visade, mest kommenterade och mest favoriserade (alltså bilder som andra lagt som sina favoriter)
(4) Kommentarer. Här visas alla dina givna kommentarer som default. Men man kan även visa dem du fått.
(5) Gästbok. Här visas din gästbok.
(6) Favoriter. Favoriter kan vara bilder, fotografer och bokmärken. På denna sidan visas deafult de bilder som du valt som favoriter, men besökaren kan även ta fram en lista på de fotografer som du markerat som intressanta (du kan välja huruvida du vill att en favoritfotograf skall synas publikt eller om det är något för dig själv). Här hittar besökare också dina bokmärken. I din händelselista så kommer aktiviteterna från Fotografer som du markerat som intressant att presenteras.
(7) Blogg. Har du Guld- eller Silvermedlemskap och du skapat en blogg så syns den här.
(8) Vänner är ny funktion. Ingår i betalmedlemskapen. Har du inte lagt till några vänner så syns inte fliken. Lämpligen så plockar du bort dina Vänner ut bokmärken och använder du den nya Vännerfunktionen. Du kan alltså skapa lite nätverk av de fotokompisar du har. På en fotografs profil så hittar "Lägg till som vän" och då går ett mail till den fotograf som kan godkänna eller avslå vänförfrågan. De aktiviteter som dina vänner gör på Fotosidan kommer du kunna se i Händelselistan. Skillnaden mellan Vänner och bevakning av Intressant Fotograf är att bevakningen av Fotografen inte skapar en förfrågan till Fotografen.

Din sida





(9) Händelser. Händelser är en ny funktion och som kan jämföras med tidigare bevakningar. Händelserna är en service för att du lätt skall hålla koll de saker som du är intresserad av. De händelser som presenteras i din händelselista är nya bilder från fotografer i din vän- och favoritfotograflista, nya bildkommenterar på dina bilder, ny gästboksinlägg i din gästbok, nya svar på givna gästboksinlägg, nya svar på dina bildkommentarer. Vi kommer lägga till fler bevakningar framöver.
(10) Om dig. Om dig. Här hittar du och redigerar all information om dig.
(11) Dina bilder. Här hittar du dina album, laddar upp bilder och redigerar dem.
(12) Kameraväska. Här hittar och redigerar din Kameraväska.
(13) Utseende / Inställningar. Här hittar du alla inställningar för utseende och andra inställningar
(14) Forum. Här hittar du och redigerar dina foruminställningar.
(15) Bokmärken. Här hittar du och redigerar dina bokmärken.
(16) Bevakningar. Här hittar du och redigerar alla dina bevakningar.
(17) Portfolio. Om du är Guldmedlem så hittar du och redigerar din Portfolio här.

Diskutera förändringen

Det finns en forumtråd om nyheten. Diskutera gärna där.

Publicerad 2008-10-19.

92 Kommentarer

nosferatu 2008-10-19 17:16  
Tycker om nya profilsidan, men fliken "Bilder" undrar jag om den ska vara som den är...?
Alla bilder i litet format i en rad längst ute i vänsterkanten?
Lezziter 2008-10-19 17:16  
Om jag inte ser fel kan uppladdade bilder vara 800kb numera, det är också nytt?
Bra jobbat i vilket fall!

EDIT: En bugg, PHP-fel när man är inne i ett album.
Ex: http://www.fotosidan.se/member/portfolio/view.htm?ID=200944
nosferatu 2008-10-19 17:27  
Antalet kommentarer i den nya fliken verkar inte stämma?
Jag har
- 48 mottagna kommentarer på bilder
- 32 givna kommentarer på bilder
men
Kommentarer (54)

EDIT:
Fast det verkar som om artikel-kommentarer räknas? Fick nämligen en till nu....
c.o 2008-10-19 17:29  
svårorienterat när man vill kolla in bilder, o allt ligger på rad:-(
speciellt när man vill kika på nya kritikbilder...
annars är det nog mest en vanesak att lära sej "hitta" i profilen
Evomaccan 2008-10-19 17:41  
USCH, ta bort, kan man inte få välja den gamla?
Christer Lindh 2008-10-19 17:42  
Om ni har problem med utseendet på sidorna - testa att ladda om sidan/starta om webbläsaren, det kan vara så att ni inte fått hem nya versioner av sk CSS-filer mm
Tobias Olsson 2008-10-19 17:44  
Det verkar som att ni lånat lite av det goda funktioner som finns i exempelvis bilddagboken och facebook, jag tror det blir kanon. Bra jobbat!
c.o 2008-10-19 17:56  
det blev bättre när jag uppdaterade sidan, nu kommer inte bilderna på rad längre:-)
Johan Pihl 2008-10-19 18:01  
Jag tycker att en del blev krångligare och sämre.

För det första. När man kommer in på "Din sida" så är det översta man ser vem som senast var inne och tittade på ens profil. Kanske kul på bilddagboken, men inte här på FS. Varför inte ha "Dina senaste bildkommentarer" överst som ni hade förut, så att man slipper scrolla ner för att se om man fått några nya bildkommentarer.

Sen om man går in på fliken 4. kommentarer, så ser man bara kommentarer man givit, inte de man fått!

Sen när man går in i pooler, så har ni lagt in en mörkgrå bakgrund under bilderna. Mycket snyggare med vit bakgrund som ni hade tidigare!
Jonas Westling 2008-10-19 18:04  
Varför så svårt att komma åt Album?
När man går in på en annan fotografs sida vill man ju kolla runt i olika album, inte bläddra igenom alla bilder på en gång...
Johan Pihl 2008-10-19 18:10  
Har surfat runt lite på FS nu.

Håller med Jonas, och Camilla, och Marcus.. Den här ansiktslyftningen är ju ett riktigt bottennapp. Det verkar som att FS blivit uppköpt av Lunarstorm eller nåt. Pinsamt! :(

Jag hade tänkt att uppgrader till Guld, men nu blir det nog gratismedlemskapet istället!
froslunda 2008-10-19 18:17  
Ser inga bilder i dom olika grupperna jag är med i.
Gunnar
fålen 2008-10-19 18:19  
Ser bra ut tycker jag!!
Filip Ling 2008-10-19 19:04  
FS har blivit riktigt segt på senaste tiden, varje gång jag ska trycka på något längst uppe så måste jag vänta ngra sek för att sidan ska hinna markera där jag håller musen.. Ngn som har samma problem??
Edit Maria Sundqvist 2008-10-19 19:21  
Tycker det ser bra ut på sidan.Det enda som jag inte gillar är att man inte kan se en medlems olika indelningar på album under bilderna som förut.
Tog ett tag innan jag såg album knappen på höger sida.
JuniorFotografen 2008-10-19 19:31  
Jag tycker att det blev bra, det ser snyggare ut och smarta funktioner har kommit :)) Jag gillar att man ser 9 bilder på profilen istället för 3. Stör mig lite på att det är så svårt att komma till albumen. Jag hittar inte allt, men jag lär mig nog det snart :D
/Emma
Christer Sjöberg/BF/NV 2008-10-19 19:33  
Hur kommer man åt poolerna från "din sida"?, måste man gå runt profilsidan så är det väldigt onödigt, eller..
Christer
David Elmfeldt 2008-10-19 19:40  
Hm. Kommer inte ihåg. Hade vi ngn genväg från Profilen direkt till poolerna innan? Kanske den fallit bort?
Christer Sjöberg/BF/NV 2008-10-19 19:53  
Ja, från din sida fanns det genvägar, det var den funktion man använde mest!
Christer
Monica Ingerlund Hjelt 2008-10-19 20:12  
Vill ha tillbaka "favoritbilder från andra fotografer" på profil sidan, känns som att ingen kommer att titta på dom nu då dom ligger i en flik. Ta bort minibilderna på kommentarer och sätt tillbaka favoritbilder, det blir ju snyggare också...
c.o 2008-10-19 20:26  
skulle oxå´hellre se favvebilderna framför "kommentarsbilderna"
Christer Sjöberg/BF/NV 2008-10-19 20:30  
Hej
Jag tror att de flesta av oss som är rejält aktiva på FS går in via "din sida", det gör i alla fall jag, sedan går man vidare, oftast till någon grupp/pool som man är med i. Om jag har rätt i att många gör som jag så är det viktigt att "din sida" har rätt funktioner och definitivt genvägar till grupperna. Rent layoutmässigt så blev det bra, Galleri fs är supersnyggt! Men ordna det där med genvägarna.
Christer
Laponia 2008-10-19 20:34  
Sista händelsen

Fatal error: Call to undefined method: document->getpreviewurl() in /local1/fotosidan/cvs/communitylib/formatters/generic.php(1242) : eval()'d code on line 16

Annars hittar jag inget att klaga på än :)
gsoul 2008-10-19 20:47  
Mycket snyggare, enkelt, stilrent och jag älskar den mörka bakgrunden. Finns säkert en del småbuggar som måste fixas till men jag tycker själva layouten är ett grymt lyft från gamla modellen.
Snyggt jobbat !
Mikael Bengtsson 2008-10-19 20:51  
Tycker att nya Fotosidan SUGER duktigt.....Varför? Inga bokmärken på profilsidan, favorit bilder från andra fotografer oxå borta(vet att det finns en flik längst upp, men vem f*n kommer att kolla den) inga direkta länkar till albumen på profilsidan, mina svar på mottagna kommentarer blir till givna kommenterer och fult med de små kommentarsbilderna på profilsidan(kan man inte själv ta bort dom?)......ändra detta eller ta tillbaka gamla FS som var mycket bättre.//Mikael.
Jimmy Nordström 2008-10-19 20:53  
Riktigt snyggt.Det där gjorde ni bra.
Mikael Raymon 2008-10-19 20:54  
Äntligen säger jag, känns mycket fräshare än det gamla. Bra jobbat! Behövs bara lite fräshare färger nu.. Lite väl mycket gråa nyanser här och där.
Thomas Gervard 2008-10-19 21:08  
Hmm, till en början kändes Galleri FS svårnavigerad, men det är nog mest en vanesak, men på hela övriga sidan har man samma sidhuvud, länkar sitter på samma ställen mm. Samtidigt så är det trevligt att Galleri FS sticker ut lite.

En liten felrapportering är på sin plats.
När man blädrar mellan bilder i Galleri FS med hjälp av "< >", så hamnar pilarna ovanför bilden på de bilder som är lite bredare, med följden att man blir tvungen att scrolla ungefär en halv sida.
Har inte undersökt det närmare, men om pilarna markeras så visar markeringen på en div (eller vad som nu används) som är ett par hundra pixlar hög.
Problemet upptäcktes i Firefox 3.
JuniorFotografen 2008-10-19 21:14  
Jag håller med många om att man borde visa favoritbilderna på profilen istället för kommentarbilderna, går det att fixa? Vore super :D
k-oskarina 2008-10-19 21:26  
Jag får tänka om, ty gällande småbilderna-tumnaglarna i de olika poolerna...där bilderna blir placerade i svart...så försvinner ju en del av ens bilder. Då får man alltid lägga en vit el ljus ram för att hela bilden skall upptäckas...uppfattas. Tror Nils B reagerade på detta också.
Har inte bildat mig en uppfattning om alla förändringar ännu...
Aimpoint 2008-10-19 21:58  
Snälla! Gå tillbaka till föregående utseende!
Pinsamt kass!
Jag har inget emot förändringar som leder framåt... det här känns som två steg tillbaka.
Säger som Johan Phil... blivit uppköpta av Lunar storm??
Petrus Lindgren 2008-10-19 22:21  
Jag tycker det känns bra men det tar nog några veckor innan man verkligen vet.
Bee 2008-10-19 22:56  
Jag har inte hunnit gå igenom allt än men jag tycker det ser bra ut. Det gäller bara att vänja sig lite. Jag tycker dock att "Bilder" är osymetrisk, ibland visas fyra bilder på rad ibland en beroende på om texten på bilderna ovanför är på tre rader eller två. Lite irriterande. Jag skulle även vilja ha Mottagna kommentarer som standard istf givna kommentarer under "Kommentarer". //Bee
Edit Maria Sundqvist 2008-10-19 23:32  
Vill att ni sätter in favoritbilder som tidgare.Hittat många fina bilder hos andra fotografer på det sättet.
Varför ser jag inte på min sida nu när andra varit inne på min sida,kommenterat bilder..???
boldten 2008-10-19 23:40  
Jag tycker layouten blivit bättre men jag saknar två för mig väldigt viktiga funktioner:
1) favoritbilder från andra fotografer på profilsidan.
2) lista fotoalbumen direkt på profilsidan

Hur väljer jag förresten ut vilja bilder som ska visas i stort format på min profilsida?
Roger Hållquist 2008-10-19 23:41  
Herre Gud vilken försämring det har blivit! Oöverskådligt med flikarna. Anonymt... riktigt anonymt har det blivit i överskådligheten och tillgängligheten. Detta var en riktig nedgradering av FS. Den var bra tidigare... nu är det dags att nedgradera sitt medlemskap! Nu är det inte roligt längre..!
hakanbergstrand 2008-10-19 23:43  
Kan inte se hur jag kan lägga en redan uppladdad bild i en pool nu, Hittar ingen funktion för detta någonstans, Hur går jag tillväga?
Återkommer med omdöme när jag orienterat mig mer - det krävs nog en del tid för omställning här
Bästa hälsningar
Håkan B
skogsbaronen 2008-10-19 23:51  
Största pluset är att man nu kan styra vilka tumnaglar man vill ha på sin profil. Kul att ha kvar gamla bilder så man ser hur man har utvecklats, men mindre kul när dom gamla visas på profilen =) I övrigt känns designen som mer lättorienterad för besökare.
eos30 2008-10-19 23:56  
Kan nog bli bra, men tar kanske lite tid att vänja sig.

Men 2 saker, genväg till pooler direkt från profilsidan, som flera andra redan skrivit.
Och svar på givna kommentarer har också fallit bort? Vill iaf jag ha tillbaka.
Elin Torger 2008-10-20 00:00  
nåt som jag tycker e trist e att man inte kan se bokmärkena på profilsidan, tog ett tag innan jag hittade dem, tror många kommer ignorera dem nu när de e så dolda.

sen står det så här på min sida hela tiden:
Fatal error: Call to undefined method: document->getpreviewurl() in /local1/fotosidan/cvs/communitylib/formatters/generic.php(1242) : eval()'d code on line 16

oxå, en av mina GFS bilder, som jag skulle svara på kommentarer på, så fort jag trycker på bilden så kommer jag in på förstasidan i galleriet...skall det va så? i sådana fall vet jag inte hur man gör för att svara på kommentarer på den

saknar oxå listan av ens album på profilsidan, o ens utvalda favvobilder av andra fotografer

gillade att man kunde se, Mest visade, Mest kommenterade o Mest utvalda favoriter av sig själv o andra

tycker i alla fall att galleriet e riktigt snyggt!
/E.T
Catarina Berg 2008-10-20 00:31  
Inte så illa;)
Tar alltid tid att vänja sig vid nytt...

Positivt är...

Nya 800kb gränsen på bilder man lägger in
Gillar "givna" o "mottagna" kommentarer funktionen
Ett lyft för medlemmars GalleriFS - sida!!

Saknar däremot som många andra;

"Favvobilderna" på profilsidan
Tycker poolerna skall vara mer tydliga! Både på "profilsidan" och "din sida"
Varför inte lägga dem till höger efter namn på medlem o medlemsgraden...?

Lite tankar efter första intrycket - I sin helhet tycker jag annars att det ser bra ut!;)
CB=)
Lennart Johanzon/BF 2008-10-20 07:39  
En ren kattastrof gör något vettigt istället.Lennart
Lucanus 2008-10-20 08:54  
Både bra och sämre förändringar. Man vänjer sig vid det nya. Det som är sämre tycker jag är att bilderna kommer på raden under varandra och man måste scrolla i stället att kunna se flera bilder bredvid varandra. Antalet kommentar och antal bilder på flikar stämmer inte med verkligheten. Det ska vara enklare att komma åt grupper man är medlem i. Fliken som man kommer till först till "Din sida" ska innehålla alla de uppgifter och funktioner som är mest använda och som säger mest om medlem på FS. Man ska inte behöva gå till andra flikar för att leta nya kommentar på bilder osv.
Men jag tror att redaktionen kommer att ta del av alla kommentar och till slut blir det bra!
//Stanislav
Johan Pihl 2008-10-20 09:20  
Sahand. Så du menar att vuxna människor inte får uttrycka sig kritiskt till något det tycker har försämrats? Du får gärna kalla mig barnunge, men jag, precis som många andra här, är väldigt besvikan på "nya" FS. Vi har varit med här länge och trivts bra här. Men nu verkar det som att FS är mer intresserade av att locka hit kids från Lunar och Bilddagboken. Alltså ungdomar som ändå inte betalar medlemskap, utan har grundmedelmskapet. Pengarna kommer istället att dras in via reklam, precis som på Lunar och BDB. Och jag ska erkänna, jag kommer själv inte att uppgradera till Guld (som var tänkt) utan också använda mig av grundmedelemskapet som är gratis. Hade känt mig totalt lurad på pengar om jag hade betalt pengar för det här!
David Elmfeldt 2008-10-20 09:25  
Stanislav, gör en Refresh i din webbläsare. Håll inne Shift när du trycker Ctrl-R (om du kör Firefox).
Daniel Strömquist 2008-10-20 09:32  
Grymt snyggt...
Hilen@ 2008-10-20 09:37  
Jehepp... det var en stor förändring ni gjort, hehe. Både bra o dåligt.
Det jag inte gillar direkt är att jag ser vad mina vänner gjort... om dom skrivit i någons gästbok, vilka foto dom kommenterat mm mm mm. Onödigt vetande tycker jag.
Finns det en funktion där man kan "stänga av" detta??

Helena
N Thomas Meldert 2008-10-20 09:45  
Jättekul med ett jättelyft. Allt är väl inte prima men ändå skönt med ett ansiktslyft. Buggarna fixar sig nog så småningom. Gratuelrar till en härlig förnyelse!
Satto 2008-10-20 10:15  
NJaaee är inte så imponerad...
nej inte till det bättre i mitt tycke.
Har inget emot att det förnyas och är ingen bakåtsträvare men när man är betalande meddlem så kanske man ska tänka till innan det görs så stora förändringar som nu men det kanske bara är på prov...vem vet:-)

Som Helena sa.."Det jag inte gillar direkt är att jag ser vad mina vänner gjort... om dom skrivit i någons gästbok, vilka foto dom kommenterat mm mm mm. Onödigt vetande tycker jag.
Finns det en funktion där man kan "stänga av" detta??"
Precis min första tanke också...
och själva fliksystemet gillar jag inte heller.
En sak till som slog mig var detta....ni som ska vara proffs på estetik, bildseendet och layout..vart tog det "snygga" i ögonfallande "samstämdheten" och enkelheten vägen...kan inte påstå att jag tycker det håller måtten via denna uppdatering....sorry...men det är vad jag tycker:-)
Henrik Törner 2008-10-20 10:16  
Tycker det är dystert att se folk använda uttryck som:
"hata"
"det suger"
"pinsamt kass"
"gör något vettigt i stället"
- detta efter allt Fotosidan gör för den svenska fotocommunityn.

Förändringar behövs ibland och låt oss köra med denna till vi alla blir varma i kläderna. Ibland märks inte fördelar med en gång utan det tar ett tag innan man kommer in i det. Kul med ett ansiktslyft tycker jag, sen återstår det att se hur pass väl det fungerar. Är inte så aktiv på fotosidan just nu men jag skall testa runt lite här sen. Visar det sig att man från redaktionens håll behöver göra vissa förändringar så lär detta säkert komma förr eller senare.

MVH
// Henrik J
Lars Forslin 2008-10-20 10:40  
Sammanfattninsvis ett lyft. Den nya typografin på vissa sidor (kommentarssidorna) är klart bättre, luftigare och stilrenare. Hoppas att ni för över den till alla sidor efterhand.
Att man inte kan se albumen direkt på profilsidan är ett minus, det finns faktiskt plats till höger om snabböversikten av givna och fådda(!) kommentarer. En bugg är att under mottagna kommentarer så kan även avgivna kommentarer hamna märkligt nog. Titta på min profil så syns det. Annars är det en förbättring av profilsidan med fler exempelbilder.

Den nya designen utnyttjar databasen mer, det finns till exempel knappar för mest visade, mest kommenterade, mest favoriserade bilder till exempel. Jag hade själv lagt in dess frågor som länkar på min profil tidigare, men eftersom långt ifrån alla kan html, så är det ju en fin service att få dessa frågor levererade i knappform. Det hela verkar dock leda till en större belastning av databasen och framsökning av bilder går nu långsammare och ibland spårar den ur helt. Det verkar som om hårdvaran måste uppgraderas. Då kan det nog bli riktigt bra.

På bildsidan är det fint med den mörka bakgrunden till tumnaglarna, men de måste troligen förlängas eftersom layouten spricker ibland, när det blir för mycket text under bilderna. Den översta raden har också vitt mellan de mörkgrå plattorna.

Jag tycker ni har gjort ett spännande utvecklingsarbete!
danieljansson 2008-10-20 11:54  
Förändring orsakar alltid kalabalik bland många medlemmar på stora communitys. Enligt erfarenhet så håller dessa tyst sen bara de har vant sig vid förändringarna. Ge det tid och sluta gnäll.
Lemuhr 2008-10-20 12:16  
Jag tror man vänjer sig efter hand även om man är lite snurrig o ovan just nu, än del blev bättre än del blev kanske lite mindre bra.. :)

MEN det som är vääldigt irriterande som en del av er här redan har påtalat är att man får meddelande varenda gång mina "vänner" ger någon en kommentar eller skriver i någon annans gästbok!
Otroligt onödigt för mig att veta, o väldigt många onödiga meddelande i mitt krypin blir det.
Skulle helst vilja kunna stänga av den funktionen.

Ahhh, nu såg jag att man kunde fixa till det..
Skönt, då är jag nöjd. :)
eos30 2008-10-20 12:56  
Nu var svar på givna kommentarer tillbaka.
Kanske bara en glitch i CSS:n?
svendus 2008-10-20 13:50  
Hejsan kan man bli Diamant medlem? och släppa reklamen som täcker över miniatyren på högar marginalen på profilsidan eller är det en inställning som vi missat eller ett skript som webbmastern glömt i arbetats gång? (imponerande med alla funktioner på sidan i övrigt :~)
Nemesis 2008-10-20 13:51  
Saknar fortfarande blogg-kommentarer och svar på blogg-kommentarer på samma sätt som på bilder, borde inte vara så svårt.

I övrigt så får nog designen sjuka in ett tag, men en första reaktion är att det blivit stökigare...
Johan Pihl 2008-10-20 14:16  
Jag tänkte på en sak som kan förbättras väldigt enkelt. Uppe i menyraden, längst t h så finns ju Din sida. Och förut fanns det, när man fällde ner rullgardinen, Din profilsida (mellan Din sida och Dina album). Eller hur? Varför tog man bort den det? Nu måste man gå omvägar för att nå sånt som... ja, helt enkelt allt man vill åt på sin sida!
BEN123 2008-10-20 14:59  
Jag vill kunna välja om mina fotovänners förhavanden skall visas eller inte. nu drunknar det som är relevant för mig i all annan information, det känns också lite integritetskränkande att ta del av mina vänners skrivelser i andras dagböcker, även om det är till allas kännedom, så vill jag ha en liten diskretion.

Det känns som det är alldeles för mycket information på "Din sida". Det som är viktigt för mig kommer längst ner på sidan.

Tycker om förändringar, men här tycker jag att det har blivit lite väl överambitiöst.

Jag skulle helt och hållet vilja kunna skräddasy "Din sida".

Rom byggdes inte på en dag, så det finns hopp om förändringar till det bättre.

Bengt
David Elmfeldt 2008-10-20 15:28  
Bengt, här är inställningar för vad som skall visas:

http://www.fotosidan.se/member/agents/logsettings.htm

Menar du att det viktigaste är statistikkolumnen? Att den skulle ligga ovanför "senast som tittat på din profil"?
Nemesis 2008-10-20 16:23  
Ser nu att svar på blogg-kommentarer kommer med i senaste händelser - Kanon!
Catarina Berg 2008-10-20 16:23  
Wow där kom dem ju!!
"Favvobilderna" på profiolsidan!! ;)
TACK!
CB=)
Mikael Bengtsson 2008-10-20 16:56  
Kan man på något sätt ta bort spalten i mitten på sin profilsida, den med mottagna och givna kommentarer och en massa småbilder, tycker denna är fruktansvärd ful och vill inte ha den där.//Mikael.
David Elmfeldt 2008-10-20 17:09  
Sex stycken slumpade favoritbilder kan nu visas på Profilen. Ni styr om de skall synas via:

http://www.fotosidan.se/member/style.htm

Default är att det INTE syns.
Monica Ingerlund Hjelt 2008-10-20 17:20  
Tack! Favoritbilder tillbaka på profilsidan:)
Tycker det är helt suveränt att man kan välja vilka (av mina egna) bilder man vill visa samt att man kan välja storlek. Toppen Fotosidan!
Aimpoint 2008-10-20 17:53  
Efter att ha surfat runt på sidan idag så kan jag kanske tycka att det jag skrev tidigare i lätt vredesmod var något överilat.
Dock så tycker jag som konservativ människa att tidigare layout var snyggare och mer tilltalande.
Det känns fortfarande något plottrigt i menyer.
Men som flera har sagt, det är säkert en vanesak.
Jag uppskattar iaf fotosidan som hjälper mig att utvecklas som fotograf.
mvh / Richard
Måns H 2008-10-20 18:45  
Hej David!
Tycker det mesta nya är OK. Typografin gillas!

Men gillar inte alls den nya mörkgrå bakgrunden till alla bilderna (innan de klickas upp). Dålig ergonomi för seendet.

Det blir för jobbig kontrast mellan vitt och svart. Vitt som basfärg på sidan, sen mörkgrått, sen bilderna inne i det grå. Bästa synbarhet blir det med måttliga kontraster runt om och att det är inne i bilderna kontrasterna finns. (Samma som då det gäller text. Svart text på vit bakgrund har bäst läsbarhet.)

Jag skulle helst att vitt fick vara kvar, men ljusgrått vore bättre än det mörkgrå.

Med vänlig hälsning

Måns Hagberg
Björn Wångblad[BF] 2008-10-20 19:01  
Försökte stänga av funktionen visning av vänners aktiviteter som är ointressant och tar plats.
Klickade i alla dialogrutorna gällande andras aktiviteter. Det verkar inte funka. Uppgifterna visas en havlvtimma efter jag fyllt i mina val trots refreschning. Kanske ligger första visninge kvar i cacheminnet.
FÖR ÖVRIGT ÄR DET GÖRSNYGGT MED TYPSNITTEN, VISNINGEN AV NIO TUMMAR MM
Camilla1967 2008-10-20 19:46  
Hej, mycket är bra på den nya layouten på sidan och det är många fina nya funktioner. Men jag saknar att inte mina album och kollektionen visas på profilsidan. Folk orkar inte sitta och leta bland flikar och det är första intrycket på en sida som avgör om man tittar vidare. Så har jag själv hittat fina bilder hos folk. Genom att hitta intressanta album på deras profilsida. Och så gillar jag inte spalten i mitten om givna/svar på kommenterer. Den ligger fult placerad där. Har sett att man kan göra en del inställningar men inte ta bort den. MVH Camilla
Jesper.M 2008-10-20 20:18  
Jag tycker det har blivit riktigt snyggt.

Det enda jag riktigt saknar är albumen på förstasidan av profilsidan.
Nu måste man gå via fliken "bilder" för att sedan komma åt albumen.
Annars är det kanon, bra layout! / Jesper
Christer Sjöberg/BF/NV 2008-10-20 21:18  
Hej
Mina bokmärken slår inte igenom, fast jag markerar om och startar om och allt sånt, de syns inte! Nåt fel!
Christer
phaxe 2008-10-21 09:35  
Tycker om det nya gränssnittet. Men vill uppmärksamma om att Firefox har problem med menyerna (ver 1.5.0.6, gammal men jag får tyvärr inte uppgradera på jobbet...). Menyn flyttar på sig när man försöker klicka. Testade IE och där funkar det som det skall.

Tack!
mvh Jonas

PS: En kort kommentar bara. Ni som säger att ni tänkt uppgradera till Guld men nu väljer gratisalternativet: Är det verkligen designen på sidan som avgör erat val? Själv trodde jag det var innehållet och det faktum att även den bäste kan lära av andra. Detta har inte ändrat sig...(?) DS.
Hannuse 2008-10-21 10:36  
Allt nytt är lite krångligt, och har en viss inkörningsperiod.
Men jag tror att det blir bra när små missar är upprättade.
Bland annat får jag inte versionshistoriken att fungera.
När jag lägger upp en ny version av en bild, så är det bara den nya som visas (aktuell), den föregående (#1) är också ersatt till aktuell bild.
Men det viktigaste tycker jag är att man hittar det man söker, och att jag får ut det jag vill av FS.
Jag tror att det här blir jättebra, bara vi har lite tålamod, och är konstruktiva i kritiken, då finns alla möjligheter till utveckling.
M.V.H
/Tobias
Kemal Sahacic 2008-10-21 18:17  
Bra jobbat!
Fotomickan 2008-10-21 19:28  
Tar nog lite tid att komma in i det nya, men det känns riktigt bra.

En sak som visserligen inte gick förr heller (tror jag...) är att sortera album. Det var inte hela världen då, men nu märks det tydligare. I portfolioalbumen går det, kan man inte få in den möjligheten i de vanliga också - eller har jag kanske missat något?
/M
Per Andersson 2008-10-22 10:59  
-Snyggt jobbat David!
Det här blev ett rejält positivt lyft för din sajt.
Massor med nya, vettiga och genomtänkta funktioner med tillhörande länkar.
Kanon!
/Per
jimh 2008-10-22 12:33  
Aino, gå in och redigera dina bilder. I själva redigeringssidan finns ett fält där du kan välja att visa bilden i profilen.
Johan Pihl 2008-10-22 19:06  
Nu efter lite tid så börjar man gilla ansiktslyftet mer och mer. Framförallt att man kan välja Visa stora bilder i profilen, snyggt! Tycker dock fortfarande att det är onödigt omständligt att ta sig till sin profilsida, för att nå grupper osv. Skulle inte vara så svårt att ordna en genväg dit, t ex som rullgardin under menyn Din sida, där den fanns förut!
David Elmfeldt 2008-10-22 19:51  
Vi kommer justera och lägga till mer saker med tiden. Håll ut.
AgnetaL 2008-10-23 09:20  
Helt nöjd med den nya sidan lättar och mycket snyggare
Tackar
Agneta
Satto 2008-10-23 13:42  
Måste bara säga..
DET TAR SIG...BRA...:-)
Nu har det blivit bättre och snyggare med upplägget...
visst måste man ta sig lite tid och det är bra att det lyssnas av vad medlemmarna tycker.
Ett stort plus tycker jag är att det går att visa stora bilder i profilen...och att man kan välja bort lite av det som visas på händelsesidan:-)
Just nu tycker jag att det flyter på finfint med det nya upplägget....det ville jag säga ja..:-)
/// Monika
Rhodos 2008-10-24 08:54  
En liten önskan om man nu får ha sådana, På den egna profilsidan skulle jag vilja ha de olika albumen med tumnaglar i stället för som nu att man kan se mottagna/givna kommentarer,det räcker med enbart länk till dessa,som det nu är skall besökaren först till fliken PROFIL sedan BILDER sen ytterligare till länken ALBUM det verkar onödigt omständig tycker jag
David Elmfeldt 2008-10-24 09:03  
Albumen är på ingång på Profilen. De hamnade lite i skymundan nu.
Rhodos 2008-10-24 10:14  
Tack David för det snabba svaret,det var lyhört, nu väntar vi och ser. :D
Catarina Berg 2008-10-24 21:52  
En kort fråga;
Vad har hänt med Albumen när man går in på profilsidan o sedan på fliken Album??
Såg jättesnyggt ut med svart ram i början
Nu är de vita o texten ligger lite "härs o tvärs"
Ser nu rörigt ut o svårt att överblicka...

Under arbete?

Mvh
CB=)

ps. Jättenöjd med nya layouten! Kul med nya funktioner o ni gör ett jättebra jobb!! Som vanligt ;) ds
linasa 2008-10-24 23:49  
Hej!
Tycker nya sidan har blivit mycket bättre.

Skulle dock vilja kunna välja vad som ska synas till höger om händelser eller att man själv kan välja i vilken ordning de ska visas uppifrån och ner. T ex så skulle jag vilja dölja eller flytta ner "Nytt på fotosidan" och "Genvägar"
Hälsningar Åsa
Lars Öberg 2008-10-25 09:30  
Hej.

Jag tycker många av förändringarna är till det bättre.

Nöjd och glatt överraskad är jag över hur nya "Din sida" fungerar. Det vore dock praktiskt om man själv kunde bestämma turordningen på ämnesrubrikerna i högerkolumnen, liksom att en ämnesrubrik som man väljer att komprimera (t.ex. Genvägar) förblir komprimerad även nästa gång man startar sin webbläsare. Vidare saknar jag att det inte går att visa kategoriindelningen för Genvägarna. Det vore slutligen bra om man även fortsättningsvis kunde välja att visa valda genvägar på sin profilsida -- det kan vara ett effektivt sätt att visa för andra vilken typ av fotografi som man är intresserad av på FS.

Något jag verkligen saknar är möjligheten att direkt på respektive fotografs *profilsida* se förteckningen (länklista) över den fotografens *album*.

Överlag ett mycket bra jobb!

/Lars
JonasM. 2010-09-18 21:48  
Jag har alltid tyckt fotosidan har ett himla bra gränsssnitt, det är lätt att nå ut till en publik och hitta intressanta bilder. Flickr tycker jag i jämförelse är urkasst..;)

Merläsning

ANNONS