Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > NevaBooks utökar med fotogalleri

NevaBooks utökar med fotogalleri

Erkki Saikkonen hänger premiärutställningen. Foto: Bernt Josephson

 

Fotobokhandeln NevaBooks flyttar till större lokaler som även rymmer ett fotogalleri. Lördagen den 19 maj öppnas dörrarna för utställningen Falcköga.

Pressfotografen Bernt-Ola Falck dog i förtid och efterlämnade många fantastiska porträtt och en stor samling fotoböcker. Erkki Saikkonen och Gunilla Wermstedt startade NevaBooks 2007 genom att köpa loss ett parti av Bernt-Ola Falcks fotoböcker.

– Det är roligt att få inleda med en utställning av Bernt-Ola Falcks bilder eftersom det var med dem det här började, säger Erkki Saikkonen i ett pressmeddelande.

– Vi har hela tiden velat ordna utställningar, men de tidigare lokalerna var för små. Nu har vi en fin lokal på Skolvägen 1 i Rimforsa med rejäl yta som skapar möjligheter. Läget nära riksväg 23/34 är också bra.
 
Med tiden har NevaBooks utökat med en filial i fotogalleriet Swedish Photography i Berlin. I april i år öppnades även en butik hos Abecita Konstmuseum i Borås.
 
– I det nya galleriet kommer det i första hand att visas fotoutställningar hela året och det ska dessutom bli bildföreläsningar och kursverksamhet. Till utställningarna är det normalt fri entré. Vi kommer att ha öppet varje dag under sommaren och även hålla öppet i höst/vinter, men kanske inte alla dagar i veckan, säger Gunilla Wermstedt.
 
Utställningen Falcköga visas 19/5 – 29/7. Vernissage 14.00 den 19 maj, men galleriet och butiken öppnar redan 13.00.

Läs mer på NevaBooks webbplats



Publicerad 2012-05-18.

6 Kommentarer

Pistol-Pete 2012-05-18 11:57  
"Gilla" Vad roligt! Grattis Rimforsa!

Mvh/Peter
jenjep 2012-05-18 20:01  
Härligt! Dags för ett nytt besök!
Calle S 2012-05-18 20:06  
Najs, inte så jättelångt härifrån. Blir ett besök!
ojanson 2012-05-18 21:00  
Det får kanske bli en tur till Oimforsa i sommar. :-)
jahlsin 2012-05-19 18:31  
Var där idag.Mycket fint och härliga "Falckbilder".Lycka till Erkki i nya lokalerna.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS