Annons
Artiklar > Årets nominerade till Scanpix Stora Fotopris

Årets nominerade till Scanpix Stora Fotopris

Foto: Gerry Johansson, Martina Hoogland Ivanow, Robert Blombäck. 

Gerry Johansson, Martina Hoogland Ivanow och Robert Blombäck har nominerats till årets upplaga av Scanpix Stora Fotopris. Den 24 november avslöjar juryn vem som kammat hem vinsten.

Förutom äran får den slutgiltiga fotografen 100.000 kronor. De nominerade är:

Gerry Johansson, med sin bildberättelse "Dalen", en beskrivning av ett mycket begränsat landskapsutsnitt där det flacka halländska kustlandskapet övergår till skogsbygd och högland. En plats för grusvägar, kor, hästar och en och annan människa.

Martina Hoogland Ivanow, med fotoprojektet ”Satellite” om frågor kring gemenskap och isolering. Martina har de senaste två åren besökt platser främst i Sverige men även Finland och andra delar av världen med olika sociala eller ideologiska strukturer, ekobyar, rainbow gatherings, teaching drum och andra etablerade ”new age” samhällen.

Robert Blombäck, med sin bildberättelse "Sauna", ett projekt om hans familj i Norrbotten. Ett försök att utifrån basturitualen berätta om människorna och landskapet i norra Sverige. Där generationer varsamt överför sin släkts historia och livsfilosofi till nästa generation. Ett gränsland där totempålar blir en majstång natten då solen aldrig går ned.

Läs tidigare artiklar:
Juryn till Scanpix Stora Fotopris 2010 klar



Publicerad 2010-10-13.

1 Kommentarer

Mattias Pettersson 2010-10-17 01:30  
Luleåtummarna hålls för Robert som jag själv hade som lärarvikarie under gymnasietiden på Fotolinjen på 80-talet och som satt i styrelsen för gamla FotografiCentrum tillsammans med mig.
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS