Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Fotoskolan i Stockholm har slututställning

Fotoskolan i Stockholm har slututställning

Den 30/5 - 3/6 har Fotoskolan i Stockholm sin slututställning SLUT på Time Institute, Skeppsholmen. Fotoskolan i Stockholm är en ettårig påbyggnadsutbildning i fotografi med Folkuniversitetet som huvudman. Skolan har sedan starten 1996 verkat i en bred fotografisk tradition. Folkuniversitetet/Kursverksamheten vid Stockholms universitet var även huvudman för den klassiska Fotoskolan, som under Christer Strömholms ledning utbildade fotografer på 1960- och 70-talet.

Med utställningen SLUT avslutas Fotoskolan i Stockholm, efter åtta år, i sin nuvarande form. När skolan öppnar igen i nya lokaler till hösten, är den en tre terminer lång yrkesförberedande påbyggnadsutbildning i fotografi med statsbidrag.

En fotografisk utbildning på Fotoskolan i Stockholms nivå innebär för eleverna att ständigt diskutera sitt eget och andras arbeten. Sökandet och upptäckten av ett personligt bildspråk tilltar under utbildningen.

På utställningen SLUT presenterar skolans elever resultatet av det omfattande egna projektarbete man under handledning genomfört. Resultatet är en 400 kvadratmeter stor utställning med fotografi och video med bland annat följande deltagande:

Louise Linde undersöker i sitt projekt "Flow/Under" vatten och vätskor i rörelse och ger prov på en samtida tolkning av begreppet "naturskildring".

Veronica Lilja arbetar i sitt projekt med med objektifiering av män. Hon gör parafraser på den stereotypa massmediabilden av kvinnor som vänder sig till en kvinnlig målgrupp genom att byta ut kvinnorna mot män.

Denise Jezewski visar med sin bildserie "ensamhet" på en mycket laddad och intensiv fotografi. Hon försöker ge betraktaren en skymt av den känsla som fanns i bakgrunden vid fotograferingstillfället.

Ella Frenning gör en slags perfomance-akt genom att på offentliga och privata platser i Stockholm, Göteborg och Malmö anslå självporträtt och sedan dokumentera aktionen.

Simon Fagéus arbete handlar om moderna familjebildningar. Han visar kärleksfulla bilder av lappar från en mamma till en son utanpå ett kylskåp som presenterar "dagens middag" och nattbilder av byggnader där en far har varit bosatt.

Paula Urbanos videoverk "Quien es Paleta?(Vem är Paleta?) är en utmanande presentation av ett självupplevt kaos.

Mats Andréns projekt "Upptäcktsresanden" om multisportare handlar om att hitta gränser och utmaningar.

Greta Vocar har dokumenterat ett stort antal parbildningar under våren. Hon ger utrymme åt betraktaren att själv dra slutsatser och jämförelser i sin stora presentation.

Varmt välkommen !
Fotoskolan i Stockholms elever

Fotoskolan i Stockholms slututställning SLUT
Time Institute, Slupskjulsvägen 26A, Skeppsholmen
Vernissage 30/5 från 14.00
Öppet 31/5 - 3/6 12-19
www.folkuniversitetet.se

Publicerad 2003-05-17.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS