Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Nikon D70s

Nikon D70s

pressmeddelande från Nikon



Drygt ett år efter säljstarten av storsäljaren och den mångfaldige prisvinnaren D70 lanserar Nikon idag D70s – En förbättrad D70 för entusiaster som har höga krav på kvalitet och funktionalitet. Med D70s har Nikon förenat det bästa av D70 med det senaste inom digital teknologi.

Några av de saker som Nikon inte har vågat röra:

- Den gedigna Nikonkänslan. Samma kvalitet och analoga systemkamerakänsla som i D70
- Omedelbar uppstart och minimal fördröjning. D70s har lika snabb respons som D70
- Stort buffertminne (144 bilder i serietagning vid 3 bilder per sekund)
- Blixtsynk ner till 1/500 sekund
- Slutartid ner till 1/8000 sekund

Tekniska förbättringar som Nikon har gjort på D70s:

- Större och ljusare bildskärm (2 tum)
- Säkrare och mer flexibel Autofokus
- Stöd för trådutlösare MC-DC1 (säljes separat)
- Ny design på menyerna
- Starkare batteri för att klara både förbättrad bildskärm och 2500 bilder på en laddning
- Bredare blixtvinkel – klarar objektiv ner till 18 mm brännvidd



Kameran beräknas finnas i handeln i april 2005. Rekommenderat cirkapris för kamerahuset är 9 990 kronor inkl moms och för D70s kit (18-70 mm) 12 490 kr inkl
moms.


TEknisk information



Med Nikon D70s stärker Nikon ytterligare sin position på marknaden för digitala spegelreflexkameror. Den har samma höga bildkvalitet, prestanda och användarvänlighet som den prisbelönta D70, men innehåller dessutom flera nya funktioner som hjälper fotografen att utnyttja sin kreativitet till fullo.

D70s, som är en lämplig kamera för nybörjare, har Nikon DX format sensor och samma F-objektivfäste som alla Nikons spegelreflexkameror. Det gör att den är kompatibel med alla AF Nikkor-objektiv och det ständigt växande utbudet av högkvalitativa DX Nikkor-objektiv.

Höga prestanda ger bra resultat
D70s är startklar på bara 0,2 sekunder. Slutarfördröjningen har minimerats, vilket gör att det har blivit ännu roligare och mer givande att fotografera. D70s klarar serietagning med 3 bilder per sekund i 144 bilder i sträck*.
(*Vid användning av JPEG NORMAL (storbildsinställning) och SanDisk SDCFH (Ultra II), SDCFX (Extreme/Extreme III) eller Lexar Media 80X WA CompactFlash™-kort).

Kreativitet och kontroll
Med slutartider på 30 till 1/8 000 sekunder har användaren fullständig kreativ kontroll. Den inbyggda uppfällningsbara automatiska blixten som kan synkronisera med slutartider på ner till 1/500 sekunder ger bra upplättningsblixteffekt. Den nya optimerade utformningen ökar också blixttäckningen och klarar objektiv ner till 18 mm brännvidd. Känsligheten kan ställas in från ISO 200 till 1 600 eller justeras automatiskt (AUTO ISO) i samma inställningsintervall för att dra så stor nytta som möjligt av det tillgängliga ljuset.

5-punkts autofokussystemet har en korssensor i centrum, bred bildtäckning och klassledande avkänning av dåligt ljus. Systemet har förbättrats för att ge större precision med snabbare och mer enhetlig motivföljning samt förbättrad fokuseringsspårning. Även automatisk AF-hjälpbelysning som hjälper till att maximera prestanda under dåliga ljusförhållanden ingår.

D70s avancerade System LSI-processorn ger vackra, levande, klara färger samtidigt som det maximerar filkomprimeringshastigheten, minnesbufferthanteringen, simultanlagring av JPEG- och NEF- (Nikon Electronic Format) filer och i det närmaste omedelbar LCD-visning.

Rättvisande bilder
CCD-bildsensorn med 6,1 effektiva megapixel och Nikon DX-format har ett brett dynamiskt område och en hög SNR (signal-to-noise-ratio) som ger 3 008 × 2 000-pixelsbilder med hög upplösning och knivskarpa detaljer, vilket är idealiskt för både stora utskrifter och beskärning.

Nikon 3D-färgmatrixmätning med 1 005-pixels sensor levererar automatiskt konsekventa och korrekta exponeringsnivåer genom att mäta ljusstyrka, färg, kontrast, utvalt fokuseringsområde och motivavstånd för varje bild, och därefter jämföra resultaten mot en inbyggd databas med över 30 000 motiv från verkligheten. Kameran har centrumvägd ljusmätning och fem olika spotmätningsalternativ samt exponeringskompensering och automatisk exponeringsgaffling.

D70s ger naturliga färger genom att vitbalansen matchas mot ljuskällan. Den avancerade automatiska vitbalansen klarar de flesta ljusförhållanden, men det finns också flexibla alternativ med vitbalansgaffling, sex manuella inställningar med finjustering och möjlighet att själv spela in vitbalansen.

Manuell och automatisk användning
De innovativa fotograferingsalternativen förenklar själva handhavandet, oavsett om kameran kontrolleras manuellt eller automatiskt. Kameran har sju Digital Vari-program som väljs med funktionsratten och som gör att det går att blanda personlig kontroll och effektiva automatiska inställningar. Det hjälper fotografen att nå suveräna resultat under komplexa fotoförhållanden, även när det är bråttom.

Det nya litiumjonbatteriet EN-EL3a har extra hög kapacitet och klarar upp till 2 500 bilder* på en enda uppladdning.

Funktionsknapparna på D70s sitter så att de är lätta att nå och använda. De nya och användarvänliga menyerna syns tydligt på den stora tvåtums LCD-monitorn, och det finns även hjälpfönster med förklaringar kopplade till respektive menyval.

Fjärrstyrningsalternativen har också uppdaterats i D70s och fjärrkabeln MC-DC1 (säljs separat) är utmärkt för många olika situationer, t.ex. långa exponeringstider och närbilder. Trådlös fjärrstyrning är också ett alternativ med den trådlösa fjärrkontrollen ML-L3 (säljs separat). Ett tredje alternativ är programvaran Nikon Capture 4 (ver. 4.2), som kan användas för att styra D70s från en dator via USB-anslutningen.

D70s innehåller flera olika playback-alternativ, många egna inställningar och ett USB-gränssnitt för enkel anslutning eller utskrift direkt till en PictBridge-kompatibel skrivare.

D70s levereras med Nikons egenutvecklade programvara PictureProject för enkel organisering, sortering och redigering av bilderna. Batteri, laddare, kamerarem, USB-kabel och A/V- kabel ingår också vid köpet. Kameran beräknas finnas i handeln i april 2005

Publicerad 2005-04-20.

Merläsning

ANNONS